Κεντρική Ασίστ Shadow “Λάζος” εφ’ όλης της ύλης

“Λάζος” εφ’ όλης της ύλης

papadopoulos-lazos-paok

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος παραχώρησε μια διαδικτυακή συνέντευξη όπου δέχθηκε ερωτήσεις τόσο δημοσιογράφων όσο και φιλάθλων. Μερικά από τα θέματα που κλήθηκε να απαντήσει αφορούσαν το πρόσφατο επεισοδιακό ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, τη διαιτησία στην Ελλάδα, το δίλημμα Διαμαντίδης ή Σπανούλης, την ΕΟΚ και τον Φώτη Κατσικάρη ενώ μοιράστηκε τις σκέψεις για επάνοδο στην Α1.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας Άρης – ΠΑΟΚ;

“Κατά τη γνώμη όλοι οι αγώνες μεταξύ Άρη –ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ – Άρη, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και αντίστροφα θα πρέπει να διακόπτονται και να τιμωρούνται όχι μόνο οι ομάδες αλλά και οι παράγοντες που δεν είναι σε θέση να διοικούν σωστά τους οργανισμούς που εκπροσωπούν. Η πολιτεία δυστυχώς αδιαφορεί πλήρως για το πρόβλημα”.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Κου Αρβανίτη μετά τον αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ:

“Από τις δηλώσεις του συμπεραίνουμε, ότι δεν έχει καμία διαφορά από τους υπολοίπους παράγοντες του Ελληνικού Πρωταθλήματος”.

ΠΑΟΚ και Άρης κάνουν προσπάθειες εξυγίανσης . Ακολουθούν το σωστό δρόμο;

“Το θετικό είναι ότι και οι δύο ομάδες μπήκαν σε μια διαδικασία ρεαλιστικής διαχείρισης και κάνουν προσπάθειες, ώστε να δώσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες τους. Το αρνητικό όμως είναι, ότι η κίνηση αυτή δεν είναι συνειδητή αλλά γίνεται γιατί απλά δεν έχουν άλλη επιλογή”.

Σχετικά με τους αγώνες Κυπέλλου, είπε:

“Το Κύπελλο κατέληξε να είναι από μόνο του ένας θεσμός τόσο απαξιωμένος, που δεν το παρακολουθούν ακόμη και αυτοί που το οργανώνουν. Και αυτό το λέω χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας αλλά δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα”.

Σχολιάζοντας το “χαρτοπόλεμο” μεταξύ Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλων, σημείωσε:

“Το γεγονός ότι οι περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκα για αυτό το θέμα διατυπώνονταν με τα ονόματα των προέδρων και όχι των ομάδων αποδεικνύει, πόσο πολύ απαξιώθηκε η ίδια η αναμέτρηση μέσα στο γήπεδο”.

Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα έχουμε “στημένη” διαιτησία;

“Είναι δύσκολο μέσα από μία παράγραφο να αναλύσω και να απαντήσω σ΄αυτή την ερώτηση. Όμως θα προσπαθήσω να το διατυπώσω ως εξής: Στην Ελλάδα η διαιτησία δεν είναι ανεξάρτητη αλλά ελέγχεται πλήρως από την Ομοσπονδία.

Τώρα, επειδή οι ερωτήσεις σας γίνονται μετά από ταραχές σε αγώνες μεταξύ Άρη – ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού , θα σας πω ότι η διαιτησία ήταν 50%-50% και στους δύο αγώνες και κατά τη γνώμη μου, δεν επηρέασε το τελικό τους αποτέλεσμα”.

Υπάρχει διάδοχη κατάσταση στην ΕΟΚ;

“Σε έναν Οργανισμό όπως η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, δεν μπορεί να υπάρξει διάδοχη κατάσταση και αυτό γιατί από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης του υπήρχε ένας και μοναδικός στόχος: “Να αποκλειστεί η οποιαδήποτε διαδοχή“. Κι όπως διαπιστώνετε το πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία”.

Έπρεπε η Ομοσπονδία να δαπανήσει ένα τόσο σημαντικό ποσό για τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ;

“Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν αναγκαίο. Θεωρώ ότι η Ομοσπονδία θα πρέπει να θέσει άλλες προτεραιότητες και να εστιάσει στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τη δομή του Ελληνικού Μπάσκετ”.

Όσον αφορά την επιλογή του προπονητή στην Εθνική ομάδα, επεσήμανε:

“Ο Φώτης Κατσικάρης είναι μια πολύ καλή επιλογή. Όμως οι διαδικασίες βάσει των οποίων γίνεται η επιλογή για θέσεις Εθνικών Ομάδων, είναι εντελώς τυχαίες ή ακόμη και ανύπαρκτες“.

Για τον Σούλη Μαρκόπουλο και την κίνηση του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει:

“Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι κατά γενική ομολογία αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος Έλληνας τεχνικός. Είναι ο προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο να αξιοποιήσει και να αναδείξει τους ψηλούς παίκτες κι εγώ ως ψηλός παίκτης σέβομαι και γοητεύομαι από τους προπονητές σαν τον Σούλη“. Ίσως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κάνει μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική προσπάθεια για να τον αποκτήσει.

Δίπλωμα προπονητή πρέπει να έχουν όλοι οι προπονητές;

“Εννοείται πως όλοι οι προπονητές θα πρέπει να περνούν από τη σχολή και να παρακολουθούν τα σχετικά σεμινάρια. Δυστυχώς όμως το δίπλωμα δεν έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί εκείνοι που το εκδίδουν δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Προσωπικά και ενώ παρακολούθησα όλα τα μαθήματα της σχολής , ενώ πέρασα με άριστα τις εξετάσεις δεν πήρα το δίπλωμα γιατί έλλειπε το απολυτήριο λυκείου (το οποίο και δεν έχω).

Ο Γ. Μπαρτζώκας που ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης, δεν πήρε το δίπλωμα γιατί κατέθεσε με καθυστέρηση την εργασία του. Την περασμένη χρονιά οι προπονητές του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού αλλά και άλλων Εθνικών Ομάδων δεν είχαν δίπλωμα γιατί βλέπετε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν οργάνωσε όπως έπρεπε τις σχολές.

Είναι ξεκάθαρο ότι στο θέμα αυτό , έχουμε χάσει την ουσία“.

Αναφορικά με το HOOK SHOT, απάντησε:

“Δέχθηκα πολλές ερωτήσεις σχετικά με τεχνικά θέματα πάνω στο ΗΟΟΚ τις οποίες αν μπορούσα να απαντήσω μέσα σε λίγες γραμμές, δεν θα έγραφα αυτό το βιβλίο. Είμαι σίγουρος ότι στο βιβλίο μου θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που θέλετε. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για το ενδιαφέρον σας και όσον αφορά τις προτάσεις που άκουσα, θα τις λάβω σοβαρά υπόψη μου στο επόμενο βιβλίο”.

Ποιο είναι το όραμα της GBA;

“Η GBA είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από ανθρώπους που τους ενώνει ένας κοινός στόχος. Είναι εκείνοι που βλέπουν και θέλουν το “μπάσκετ αλλιώς“.

Είμαστε μια ομάδα οραματιστών που ονειρευόμαστε ένα διαφορετικό μέλλον για το Ελληνικό Μπάσκετ. Η GBA θα περάσει από όλα τα στάδια της ανάπτυξης μέσα από την παραγωγική διαδικασία γιατί έχουμε την απαραίτητη γνώση και υπομονή για να το πετύχουμε. Όμως απώτερος στόχος της είναι να πετύχει να πείσει και τις άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το δρόμο αυτό”.

Οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης βοηθούν τις προσπάθειες της GBA;

“Οι Δήμοι δυστυχώς κάνουν ελάχιστα πράγματα συγκριτικά με εκείνα που θα μπορούσαν, προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Αυτό μπορεί να συμβαίνει, είτε γιατί οι διαδικασίες που απαιτούνται έρχονται αντιμέτωπες με γραφειοκρατικά θέματα είτε επειδή οι περισσότεροι Δήμοι λειτουργούν με ψηφοθηρικά κριτήρια.

Για παράδειγμα ο Δήμος Ευόσμου αρνείται πεισματικά (εδώ και καιρό) να παραχωρήσει επιπλέον ώρες στην GBA σε δημοτικά γήπεδα (ενώ υπάρχουν διαθέσιμες) , με αποτέλεσμα εμείς, να αποκλείουμε παιδιά της περιοχής που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ακαδημία μας. Όλα αυτά διαδραματίζονται σε ένα Δήμο που διαθέτει πολλά γήπεδα και τα οποία μένουν χωρίς κανένα λόγο, ανεκμετάλλευτα”.

Διαμαντίδης ή Σπανούλης;

“Είναι η πιο δημοφιλής αλλά και η πιο δύσκολη ερώτηση γι’ αυτό θα προσπαθήσω να απαντήσω διπλωματικά. Λέω λοιπόν, ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος παίκτης στην άμυνα και ο Σπανούλης στην επίθεση. Ο συνδυασμός των δύο θα αποτελούσε τον τέλειο παίκτη, που δυστυχώς δεν υπάρχει στις μέρες μας”.

Για το αν σταμάτησε το μπάσκετ:

“Το μπάσκετ για μένα δεν σταματά ποτέ. Έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό τις προπονήσεις μου και δεν έχω πλέον πρόβλημα με το γόνατο. Ίσως σκεφτώ σοβαρά να παίξω ξανά στην Α1“.

Ποια η κύρια απασχόλησή σας τώρα;

“Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με την GBA και με μία νέα εταιρία την Athlisys , που ιδρύσαμε με ένα φίλο τον Νίκο Σφίγγο, η οποία δραστηριοποιείται σε λογισμικές εφαρμογές που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Τώρα διανύει το στάδιο του “start up” όμως πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει προϊόντα ιδιαίτερα χρήσιμα στο χώρο του αθλητισμού και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Με ποια χόμπι ασχολείστε και ποιο είναι το αγαπημένο σας;

“Κατά καιρούς έχω διάφορα χόμπι και το καθένα έχει τη δική του ομορφιά. Αν τώρα θα έπρεπε να ξεχωρίσω τα τρία πιο αγαπημένα μου, θα διάλεγα πρώτα το ψαροντούφεκο, μετά την ελεύθερη κατάδυση και στο τέλος θα άφηνα το σκάκι που αγαπώ εξίσου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

«Ganon Baker series»: Συνεχίζεται με τη θρυλική Nancy Lieberman!

Ο Ganon Baker σήμερα μας αποκαλύπτει, τη σχέση του με το γυναικείο μπάσκετ. «Μόλις παρέλαβ…