Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Κίνητρο και ομαδικότητα”

“Κίνητρο και ομαδικότητα”

ziagkos

Η ΑΕΚ είναι τυπικά φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ, όπου συγκρούεται με τον Παναθηναϊκό και ευελπιστεί πως θα παρουσιάσει άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, όπως τόνισε και ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Ο τεχνικός της “Ένωσης“, σημείωσε πως η σοβαρότητα και η αγωνιστικότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της ταυτότητας της ομάδας και επεσήμανε πως ο έλεγχος του ρυθμού είναι “ζωτικής” σημασίας:

“Παίζουμε με ένα εκ των κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης, που διαθέτει ένα ρόστερ με παιδιά που έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο αλλά και παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου και που όσο περνάει ο καιρός βρίσκουν τη συνοχή τους και τους αυτοματισμούς τους. Για μας είναι ένα παιχνίδι που θα αντιμετωπιστεί με την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστικότητα που θέλουμε να μας χαρακτηρίζει φέτος και να αποτελούν βασικά στοιχεία της αγωνιστικής μας ταυτότητας ανεξάρτητα από τον εκάστοτε αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που επιδιώκει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Προσπαθεί να εκφραστεί επιθετικά σε υψηλούς ρυθμούς παιχνιδιού. Επομένως, νομίζω ότι ο έλεγχος του ρυθμού απέναντι σε μία τέτοια ομάδα θα είναι “κλειδί” για το συγκεκριμένο παιχνίδι”.

Αναφορικά με τα δυνατά σημεία του “τριφυλλιού“, πρόσθεσε: “Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, οι συνεργασίες δύο ατόμων με σκριν στη μπάλα και το παιχνίδι κοντά στο καλάθι είναι τα δυνατά σημεία του Παναθηναϊκού” ενώ τα στοιχεία στα οποία θα στηριχθεί η ομάδα του είναι “το κίνητρο και η ομαδική λειτουργία“.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσιάκος, υποστήριξε: “Προφανώς, ο αγώνας είναι υψηλών απαιτήσεων. Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Διαθέτει παίκτες, που έχουν παραστάσεις από μεγάλα ματς, αλλά και νέους με ταλέντο, που θέλουν να διακριθούν. Οπωσδήποτε, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για την ΑΕΚ ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, με την έννοια ότι τέτοια ματς της είχαν λείψει το διάστημα της οδυνηρής απουσίας της από τη μεγάλη κατηγορία.

Η ΑΕΚ με το τεράστιο όνομα επέστρεψε και προσπαθεί να διαχειριστεί αυτή την πραγματικότητα, με αργά και σταθερά βήματα. Είναι αυτονόητο, ότι θα αντιμετωπίσουμε το ματς με σοβαρότητα και αγωνιστικότητα -στοιχεία που θέλουμε να μας χαρακτηρίζουν φέτος, όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη- όπως συμβαίνει και θα συμβαίνει σε κάθε υποχρέωσή μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

AEK: Προπονήθηκε στο Μινσκ ενόψει Τσμόκι (pic)

Η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη από εχθές (18/01) στην Λευκορωσία ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τ…