Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θα “μετρήσει” η ψυχολογία”

“Θα “μετρήσει” η ψυχολογία”

markopoulos-petros oikonomakis

O ΠΑΟΚ μετά την τεράστια νίκη στην Τουρκία εναντίον της Καρσίγιακα και έχοντας αποδείξει πως αποτελεί μια ομάδα που αρνείται να χάσει και μάχεται μέχρις εσχάτων οδεύει προς το Αλεξάνδρειο προκειμένου να πετύχει ακόμα ένα σπουδαίο “διπλό” που θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς θα είναι σε βάρος του Άρη.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, σημείωσε τον ψυχολογικό ως ένα τομέα που θα παίξει ρόλο, αναφέρθηκε στην καυτή έδρα των “κιτρινόμαυρων” και την αναγκαιότητα οι παίκτες του να διατηρήσουν το ρυθμό τους, γεγονός που θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ του “δικεφάλου“:

“Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και κάθε ομάδα το προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο. Ένας αγώνας ΠΑΟΚ – Άρης είναι πάντα ιδιαίτερος, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία και πως θα μπορέσουν οι παίκτες να βρουν και να διατηρήσουν τον ρυθμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα για τις ομάδες. Είμαστε μόλις στην δεύτερη αγωνιστική και κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια τις αδυναμίες και τα προτερήματα των ομάδων, βλέπουμε διαρκώς καινούρια πράγματα και προσπαθούμε να τα προσθέσουμε μέσα στη δική μας προετοιμασία για το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον ρυθμό και να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο.

Ξέρουμε ότι παίζουμε σε μία καυτή έδρα, από τις πιο δύσκολες του πρωταθλήματος και με μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή και πολύ διαφορετική από πέρσι. Ο Άρης είναι μία ομάδα που παίζει πολύ δυνατά στην άμυνα και από την αμυντική του προσπάθεια ξεκινά για να πάρει κι αυτό που θέλει και στην επίθεση. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά, έχοντας και την κούραση από το παιχνίδι της Σμύρνης, αλλά αυτή είναι μία κατάσταση την οποία θα την έχουμε τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, που έχουμε τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη“.

Ο Κώστας Κακαρούδης, με τη σειρά του, συμπλήρωσε: “Η ψυχολογία μας είναι σίγουρα καλή μετά την σπουδαία νίκη που πετύχαμε στη Σμύρνη, αλλά πρέπει να μάθουμε να ξεχνάμε γρήγορα, είτε τα θετικά, είτε τα αρνητικά αποτελέσματα και να επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι, όπως συμβαίνει τώρα με το ντέρμπι με τον Άρη, γιατί έτσι θα πάμε μέχρι τα Χριστούγεννα και ελπίζω και ακόμη περισσότερο.

Είναι ένα κλασικό ντέρμπι, που πάντα έχει πολλές ιδιαιτερότητες και για τους παίκτες και για τους φιλάθλους, οπότε το περιμένω κι εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου και σίγουρα πάμε για τη νίκη. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται συνήθως στο πάθος, στη συγκέντρωση και στο καθαρό μυαλό στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Η ομάδα μας έχει μεγάλη εμπειρία και ποιότητα και νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Ο Άρης είναι καλοδουλεμένη ομάδα, φαίνεται αυτό στο γήπεδο, έχει αρχές και σκεπτικό που το ακολουθεί κατά γράμμα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι θα έχει αίσιο τέλος για μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Χατζόπουλος: «Μιλά η καρδιά του ΠΑΟΚτσή, 100.000 ευρώ την πρώτη εβδομάδα»

Τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την πρώτη εβδομάδα που «τρέχει» η Αύ…