Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Δόθηκαν τα διπλώματα

Δόθηκαν τα διπλώματα

proponites-diplomata-sepk

Όσοι κατάφεραν να περάσουν τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος προπονητή διπλώματος Γ’ κατηγορίας παρέλαβαν σήμερα τα διπλώματά τους στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του ΣΕΠΚ Παναγιώτης Γιαννάκης, οι Γιάννης Χρυσανθόπουλος, Σωκράτης Ηλιάδης , αλλά και ο Διευθυντής της Σχολής, Μιχάλης Αναστασιάδης. Οι Κώστας Μίσσας, Αριστείδης Γολέμης, Τάκης Τσαγκρώνης εκπροσώπησαν την ΕΟΚ ενώ “παρών” ήταν και ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Αγγέλου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Γιάννης Ανδριανός τόνισε: “Αμέσως μετά την ορκωμοσία μου, πήγα στο κλειστό του Αγίου Θωμά σε ένα σεμινάριο προπονητών. Κι εκεί ο κόουτς Γιαννάκης και άλλοι προπονητές μου έθεσαν το ζήτημα περιγράφοντας μου το πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η κίνηση για το μπάσκετ και γενικότερα για τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια το ίδιο αίτημα μου έγινε και για τα υπόλοιπα αθλήματα, από τις ομοσπονδίες και τους φορείς. Αμέσως, λοιπόν, ξεκίνησα τις διαδικασίες για την ίδρυση και τη λειτουργία των Σχολών, μετά από αρκετά χρόνια για να φτάσουμε πλέον στην απονομή των διπλωμάτων στους απόφοιτους σήμερα στο μπάσκετ, την προηγούμενη εβδομάδα στην ιστιοπλοΐα και ακολουθούν και οι υπόλοιπες.

Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία, αυτή η κίνηση αποκτά ξεχωριστή σημασία και περιεχόμενο. Πιστοποιούμε με τον πιο επίσημο τρόπο την κατάρτιση εξειδικευμένων επαγγελματιών που και θέλουν και έχουν τα προσόντα να  προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό. Και ταυτόχρονα δημιουργούμε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στον δυναμικό κλάδο του αθλητισμού, πράγμα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα σήμερα.

Και θέλω να αναφέρω και κάτι ακόμη: το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των Σχολών πιστοποιείστε τόσο για τις αθλητικές σας γνώσεις, όσο και για την ικανότητα σας να λειτουργήσετε και ως παιδαγωγοί με την κυριολεκτική σημασία της λέξης: να μεταδώσετε στους αθλητές μας τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά την πολιτεία, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του αθλητισμού μας, με απόλυτη προσήλωση στην διασφάλιση του κύρους των Σχολών μας και της αξίας του διπλώματος που παρέχουν. Μ’ αυτέ τις σκέψεις, λοιπόν, σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που σταθερά μας χαρίζει μεγάλες διακρίσεις και σπουδαίες συγκινήσεις. Εύχομαι μέσα από τη δουλειά σας, για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ να έχετε τη χαρά και την τιμή να συμβάλλετε κι εσεί σε νέες μεγάλες διακρίσεις και να ζήσετε ως πρωταγωνιστές τέτοιες στιγμές”.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επισήμανε με τη σειρά του: “Σήμερα αισθάνομαι πάρα πολύ υπερήφανος που βλέπω τόσα παιδιά, που βρέθηκαν στη σχολή έπειτα τόσα χρόνια που είχαν να γίνουν. Τόσο ο Σύνδεσμος, όσο και η Ομοσπονδία, κάναμε αγώνα για να τις δημιουργήσουμε, ο υφυπουργός τις υλοποίησε και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Συγχαρητήρια σε όλους σας, πήρατε το δίπλωμα του προπονητή, το οποίο είναι η αρχή για να κάνετε αυτό το ωραίο ταξίδι. Αυτό το ταξίδι θα ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα, μελετώντας το παιχνίδι ακόμη πιο βαθιά. Πρέπει να το κάνετε δικό σας, για να μπορέσουμε να δώσουμε αυτές τις κατευθύνσεις στα παιδιά προκειμένω να βγάλουν το ταλέντο τους μέσα στο γήπεδο.

Σήμερα ξεκινάει η προσπάθεια σας. Να δείξετε μεγάλο πάθος, γιατί το πάθος κι η θέληση οδηγούν στη διάκριση. Θα βοηθήσει και εμάς να χαρούμε ακόμη περισσότερο τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι να κατακλύσουμε την Ευρώπη με ανθρώπους που έμαθαν το μπάσκετ στην Ελλάδα και που μπορούν να το μεταδώσουν σε όλο τον κόσμο.

Συγχαρητήρια, καλή αρχή. Να ξέρετε ότι όσο πιο κοντά ερχόσαστε, τόσο πιο πολύ θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες σας, καθώς όσο πιο κοντά σε σας θα είναι τα παιδιά, τόσο πιο πολλά θα μπορείτε να τους μεταδώσετε. Όσο θα διαβάζετε και θα μελετάτε το παιχνίδι, τόσο πιο καλό και πιο ενδιαφέρον θα το κάνετε. Καλή σας τύχη”.

Από τη μεριά του ο Κώστας Αγγέλου πρόσθεσε: “Ευχαριστούμε που είστε εδώ. Καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί είναι η πρώτη σχολή με τόσο πολύ κόσμο. Ευχαριστούμε την ηγεσία για την επανεκκίνηση των σχολών, που όπως φαίνεται και σήμερα ήταν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΕΠΚ για την εξαιρετική συνεργασία, την ΕΟΚ για την πολύτιμη αρωγή της και τον “δάσκαλο” Αναστασιάδη ο οποίος με την εμπειρία του, έδωσε υψηλό επίπεδο στη σχολή. Ευχαριστώ την επιτροπή διοίκησης (Δαμίγου Μαρία, Χρυσούλα Στράτου, Σωκράτη Ηλιάδη) που βοήθησαν όλο αυτό να γίνει εφικτό. Ελπίζω αυτή η σχολή να σας έδωσε τη βάση για το μέλλον”.

Ο Αριστείδης Γολέμης υπογράμμισε: “Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει. Πάνω από όλα υγεια”.

Ο Διευθυντής της Σχολής, Μιχάλης Αναστασιάδης, υποστήριξε: “Περάσαμε πολλά, αλλά ευτυχως τελειώσαμε καλά. Σας διαβεβαιώ ότι αν δεν είχατε συμβάλει εσείς, δεν θα τελείωνε ποτέ όλο αυτό. Με 400 άτομα δεν έχει ξαναγίνει σχολή. Ευχαριστώ το δεξί μου χέρι, την Κατερίνα Μπολάτογλου, η οποία έκανε την επικοινωνία μας εφικτή. Καλή επιτυχία… Αυτή είναι μόνο η αρχή”.

Τέλος ο Κώστας Μίσσας που δίδαξε στη Σχολή είπε: ‘Ένα δύσκολο πρόγραμμα από την καλή συνεργασία όλων των πλευρών ήρθε σε πέρας. Δεν θα έβγαινε αν δεν ήταν ο μέντορας μου, ο κύριος Αναστασιάδης. Είναι δύσκολο για μια τόσο μεγάλη σχολή να τελειώσει επιτυχώς. Ευχαριστώ όλους εσάς για τη πειθαρχία και τη διάθεση για μάθηση που δείξατε. Εύχομαι καλή συνέχεια με αξιοπρέπεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

ΣΕΠΚ: “Πάγια θέση μας η επιστροφή στα γήπεδα, θα καλύψουμε το κόστος των rapid test”

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση του επισημαίνει το γεγονός ότ…