Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Αλλαγή στον τρόπο σκέψης”

“Αλλαγή στον τρόπο σκέψης”

chalvatzakis-klirosi

Με αφορμή την έναρξη της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αύριο Κυριακή (12/10), ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης απηύθυνε χαιρετισμό σε όλες τις ΚΑΕ και φιλάθλους, μιλώντας για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που μας περιμένει, στάθηκε στην ανοδική πορεία της Α1 και τα “νοικοκυρεμέναοικονομικά των ΚΑΕ ενώ ευχήθηκε καλή αγωνιστική περίοδο χωρίς βία τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του μπάσκετ και τον φορέων του.

Αναλυτικά:

“Αύριο Κυριακή (12/10) γίνεται το τζάμπολ του 23ου Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ενός Πρωταθλήματος που προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και συναρπαστικό στην εξέλιξή του και να μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ενός Πρωταθλήματος ακόμα καλύτερου από το περσινό στο οποίο η παραμονή κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής περιόδου, ο δε πρωταθλητής αναδείχθηκε ύστερα από πέντε (5) συγκλονιστικούς αγώνες.

Το ελληνικό Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια σταθερή ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα. Παρατηρείται αύξηση εισιτηρίων και προσέλευσης των φιλάθλων στα γήπεδα, όπως επίσης, και της τηλεθέασης. Παράλληλα υπάρχει διασπορά του Πρωταθλήματος σε ολόκληρη την επικράτεια, 7 ομάδες ήτοι το 1/2 του προέρχονται από την περιφέρεια. Το δε ενδιαφέρον των χορηγών και η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ενίσχυση και λειτουργία των ομάδων, συνεχώς αυξάνεται.

Όμως η φετινή χρονιά κατά την άποψή μου είναι ίσως μια από τις κρισιμότερες στην ιστορία του Πρωταθλήματος και του μπάσκετ γενικότερα.

Η Basket League ΣΚΡΑΤΣ και οι ΚΑΕ που την απαρτίζουν, τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής τρόπου λειτουργίας,  κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή της οικονομικής εξυγίανσης, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της αλλαγής του παρελθόντος τρόπου οργάνωσής τους, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό που ονομάζεται σύγχρονο μάρκετινγκ.

Εκτός όμως από τον εκσυγχρονισμό των ΚΑΕ αναγκαίο είναι, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος, η αλλαγή του τρόπου σκέψης και λειτουργίας του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα και τους φορείς αυτού.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Διότι το μπάσκετ όπως και να το  κάνουμε είναι το άθλημα των Ελλήνων, και η “Επίσημη αγαπημένη” μας ήταν, είναι και θα είναι η Εθνική μας ομάδα.

Καλώντας για μια ακόμα χρονιά τους φιλάθλους όλων των ομάδων να το παρακολουθήσουν, εύχομαι σε όλους, παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλο κοινό υγεία και καλό Πρωτάθλημα χωρίς βία και με πολλές αθλητικές συγκινήσεις“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Σε τρεις δόσεις το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Basket League ανοίγει σήμερα (9/1) με την διεξαγωγή (16:…