Κεντρική Διεθνή Έκπληξη με το… καλησπέρα

Έκπληξη με το… καλησπέρα

Lischuk murcia valencia

Lischuk-murcia-valencia

Το πρώτο “μπαμ” στη φετινή Liga Endesa έγινε και το… πραγματοποίησε η Μούρθια η οποία έριξε στο… καναβάτσο την Βαλένθια εντός έδρας με 85-76. Καθοριστικά ήταν το δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις “νυχτερίδες”.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ήταν πιο συγκεντρωμένη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και με “όπλο” την επιθετική άμυνα προηγήθηκε με 27-18 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια όμως, θαρρείς και οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς έκλεισαν τους διακόπτες και νόμιζαν ότι θα κατακτήσουν “σβηστά” το ροζ φύλλο.

Ωστόσο η ομάδα του Ντιέγκο Οκάμπο είχε διαφορετική άποψη. Η Μούρθια έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 55-31 στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο, πέρασε μπροστά με 73-58 και “καθάρισαν” έχοντας 27/42 (64%) στα δίποντα.

Ο Αουγκούστο Λίμα με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές. Από την άλλη, ο Πάμπλο Αγκιλάρ με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ξεχώρισε από την Βαλένθια που έπεσε “θύμα” έκπληξης με το… καλησπέρα του νέου πρωταθλήματος.

Με σούπερ Μπουρούση η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε την απόδοσή της στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γκραν Κανάρια εντός έδρας 70-57. Οι νησιώτες ήλεγξαν την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έκλεισαν με το υπέρ τους 43-38. Στην επανάληψη όμως “παγιδεύτηκαν” στην εξαιρετική άμυνα των Μαδριλένων.

Η Ρεάλ δέχτηκε μόλις 2 πόντους στην τρίτη περίοδο, οπότε με επιμέρους σκορ 16-2 πέρασε μπροστά με 54-45 και απέκτησε τα ηνία τους ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μόλις 14 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, δείγμα της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας των παικτών του Πάμπλο Λάσο.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με 14 πόντους (8/9 βολές, 3/7 δίποντα), 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ ήταν σούπερ για τους νικητές που είχαν μεγάλη “υπεροπλία” στα ριμπάουντ (44 έναντι 36). Στον αντίποδα ο Τόμας Μπέγιας σημείωσε 13 πόντους για τους ηττημένους.

Ξεκίνημα με ήττα

Η Φουενλαμπράδα του Μανώλη Παπαμακάριου δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα αφού ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μπιλμπάο με 73-54. Οι Βάσκοι είχαν την πρωτοπορία στο σκορ σε όλο το ματς και έφτασαν εύκολα στο ροζ φύλλο. Ο Άλεξ Ερβέλ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τους γηπεδούχους. Ο Άντι Πάνκο με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους ηττημένους. Ο Παπαμακάριος δεν κατάφερε να σκοράρει (0/1 δίποντα) και είχε 1 ασίστ σε περίπου 11 λεπτά συμμετοχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…