Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Έκαψε το χαρτί του

Έκαψε το χαρτί του

anastopoulos panagiotis

anastopoulos-panagiotis

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος έκανε τη χειρότερη των επιλογών. Δεν θα υποστηρίξω αυτό που δημόσια είπε ο πρόεδρος του Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης, περί “διατεταγμένης υπηρεσίας“, γιατί δεν έχω κανένα στοιχείο που να το αποδεικνύει. Βέβαιον είναι ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι διακοπής του αγώνα στο Αλεξάνδρειο. Κι αν όντως, που δεν φαίνεται στο βίντεο, παρότι η λήψη έχει γίνει από δύο διαφορετικές γωνίες (και από την αντίθετη κάμερα), έχει πέσει ένα αντικείμενο, δεν είναι επαρκής λόγος για να τινάξεις στον αέρα όχι μόνο ένα παιχνίδι, αλλά και την καριέρα σου.

Η αναλογική εφαρμογή του νόμου είναι πάντα ζητούμενο σε όλες τις βαθμίδες της δικαστικής εξουσίας κι ο διαιτητής είναι ο… δικαστής στο γήπεδο. Ο Παναγιώτης Αναστόπουλοςπέτυχε” με μια απόφαση δύο εξόχως αρνητικά για τον εαυτό του:

Αφενός δύσκολα θα μπορέσει να ξανασφυρίξει αγώνα του Άρη. Η δυσπιστία του κόσμου της ομάδας είναι πλέον δεδομένη προς το πρόσωπό του. Οι δηλώσεις του κ. Αρβανίτη απλά μεγαλώνουν το πρόβλημα, δεν το δημιουργούν. Ο κ. Αναστόπουλος στο εξής μάλλον θα εξαιρείται από τις αναμετρήσεις που θα έχουν τον Άρη, τουλάχιστον στο Αλεξάνδρειο, κι αυτό δεν είναι καλός οιωνός για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα.

Αυτό, βεβαίως, είναι το μικρότερο κακό. Ακόμα χειρότερο είναι πως με αυτή του την απόφαση είναι υποχρεωμένος να ζήσει στο υπόλοιπο της διαιτητικής του διαδρομής. Οφείλει στο εξής, οσάκις συμβαίνει κάτι ανάλογο να διακόπτει το ματς και να εκκενώνει τις εξέδρες, ώστε να μην είναι ανακόλουθος.

Το βίντεο που δημοσιεύουμε δεν είναι καινούριο. Το έχετε δει πολλές φορές. Αυτό το ματς και άρχισε, και τέλειωσε, με διαιτητή τον κ. Αναστόπουλο. Η αναλογική εφαρμογή του νόμου έχει πάει περίπατο, αλλά μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως χθες αποφάσισε (και καλά έκανε) να δείξει “μηδενική ανοχή“. Δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει πριν (αν χθες ένιωσε ότι δεν πάει άλλο), είναι όμως υποχρεωμένος να το κάνει από εδώ και πέρα.

Πιστεύετε ότι θα υπάρξει αγώνας στο μέλλον, που θα έχει υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, και δεν θα πέσει έστω ένα αντικείμενο; Μακάρι να μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο (ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;), αλλά -επειδή δεν ζούμε σε συννεφάκι- έχει αποφασίσει ο κ. Αναστόπουλος να γίνει ο “τιμωρός“, που θα διακόπτει το ένα μετά το άλλο τα παιχνίδια;

Στην ουσία ο κ. Αναστόπουλος έκαψε το χαρτί του. Πλέον είναι υποχρεωμένος να κουβαλά αυτή την απόφαση. Κι αν αυτός επιχειρήσει να το ξεχάσει, είμαι βέβαιος πως θα του το θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία, οσάκις κάνει πως δεν βλέπει ένα αντικείμενο που έπεσε. Θαρρώ ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει για τον εαυτό του, χωρίς παράλληλα να προσφέρει την παραμικρή υπηρεσία στο μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…