Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Τρέμει το παρεάκι

Τρέμει το παρεάκι

vasilakopoulos george2

vasilakopoulos-george2

Κοντά έναν μήνα πριν, στις 12/08 καταγράψαμε το αίτημα 33 σωματείων της ΕΣΚΑΝΑ για σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου (μεταξύ άλλων) να τεθεί το θέμα του “κεφαλικού φόρου” των 10 ευρώ, που επέβαλε η ΕΟΚ. Το κείμενο είχε τίτλο “Έκπτωτος ο Σουλτάνος” κι η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει χάσει -εκτός όλων των άλλων- και τη δεδηλωμένη.

Τί απάντησε το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ στο αίτημα των σωματείων;
“Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014, αποφάσισε να ζητήσει από τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης τη γνωμοδότησή του για το αίτημα που έχει κατατεθεί από σωματεία της, για τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κρίνεται ως απαραίτητη, λόγω της σημασίας που έχει η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης και κατά συνέπεια η κατά το ισχύον Καταστατικό της Ένωσης συνδρομή των νομίμων ουσιαστικών και νομικών προϋποθέσεων”.

Πρόκειται για παρελκυστική τακτική, η οποία κινείται στα όρια της παρανομίας, καθώς στο άρθρο 28/σελ. 12 του καταστατικού της ΕΣΚΑΝΑ αναγράφεται σαφώς:
“Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται έκτακτα δε, όποτε κρίνει σκόπιμο το Δ.Σ., ή κατόπιν έγγραφης αίτησης, που θα αναγράφει τους λόγους της σύγκλισης και τα συζητητέα θέματα σε αυτήν του 1/3 των ταμειακώς εντάξει μελών της Ένωσης.
Εντός ενός (01) μηνός, από την αίτηση που υποβλήθηκε με αυτόν τον τρόπο, το Δ.Σ. υποχρεούται να συγκαλέσει την έκτακτη Γενική Συνέλευση”.

Προς τί η ανάγκη γνωμοδότησης από τον νομικό σύμβουλο, όταν το καταστατικό καθιστά σαφή την υποχρέωση σύγκλισης έκτακτης Γ.Σ., οσάκις τα σωματεία το ζητήσουν; Είναι πρόδηλο ότι το παρεάκι του προέδρου τρέμει αυτό που έρχεται. Γιατί θα υποχρεωθεί να πάει κόντρα στις εντολές του Σουλτάνου, θα υποχρεωθεί να αμφισβητήσει το αλάθητο του Πάπα.

Η διοίκηση της ΕΣΚΑΝΑ, στην προσπάθειά της να δείξει πίστη στον Σουλτάνο, ΤΟΛΜΑ να σταθεί όχι μόνο απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της, αλλά και να αγνοήσει κυρίαρχα δημοκρατικά δικαιώματα, να μετατρέψει σε παλιόχαρτο το καταστατικό.

Το καλό είναι πως μαζί με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, έκπτωτοι είναι και οι τοποτηρητές του, οι οποίοι -χωρίς γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου- θα πάρουν αυτό που τους πρέπει: τα παπούτσια στο χέρι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…