Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τα 80 είναι κοντά…

Τα 80 είναι κοντά…

rigas3

rigas3

Την ώρα που έρχονταν στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο η ιδρυτική διακήρυξη των 68 φίλων μπάσκετ της ΑΕΚ (το 68 έχει προφανή αναφορά στη χρυσή σελίδα του 1968), κυκλοφορούσε ευρέως η είδηση για συμμετοχή του Κώστα Ρήγα στην τεχνική επιτροπή διαιτησίας της FIBA, αλλά και η ανάληψη της προεδρίας (χθεσινήείδηση“, για την οποία θα αναφερθούμε εκτενώς σε άλλο άρθρο μας) από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Οι 68 λειτουργούν “με πρόταγμα την αφοσίωση στα κοσμαγάπητα σύμβολα της 90χρονης ιστορίας της ΑΕΚ“. Αγνοώ (δεν σνομπάρω) τα υπόλοιπα και στέκομαι στους αριθμούς. Τα 68 μέλη της 90χρονης ιστορίας. Και πάω στις άλλες δύο “ειδήσεις”: Ο Κώστας Ρήγας στα 70 εκλέχθηκε για πέντε χρόνια στην Τεχνική Επιτροπή κι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στα 75 του έγινε Πρόεδρος Επιτροπής!

Κώστα γερά, τα 80 είναι κοντά. Ή αλλιώς “τόπο στα νιάτα“. Τον θυμάμαι να λέει, πριν λίγα χρόνια στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, που έχω την τιμή να διδάσκω, ότι πλέον έρχεται η ώρα να αποχωρήσει και να δώσει τη σκυτάλη στους νεότερους. Το έλεγε τότε. Τώρα πανηγυρίζει που είναι μέλος της Επιτροπής και θα είναι (γερός να είναι) μέχρι τα 77 του. Και βλέπουμε…

Μάλλον όλοι αυτοί που μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τους, στο βάθος της ψυχής τους ήθελαν να γίνουν Μητροπολίτες, αν και στην Εκκλησία πλέον υπάρχει ανανεωτική τάση, ως προς τα ηλικιακά δεδομένα. Στη διαιτησία είχαμε να “διαλέξουμε” μεταξύ Κώστα Ρήγα και Σταύρου Δουβή. Ανανέωση τώρα.

Αναρωτιέμαι ποιος είπε στον Ντικ Μπαβέτα να αποχωρήσει στα 74; Στην πρώτη νιότη! Μάλλον πρόκειται περί νεανικής επιπολαιότητας, αλλά μάλλον σε λίγα χρόνια -που θα ωριμάσει- θα το σκεφτεί και θα επιστρέψει.

Υ.Γ.: Οι ταινίες της εποχής που ο Ρήγας (και Δουβής, και Βασιλακόπουλος) ήταν… νέος, με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να υποδύεται τον 50-60άρη που δεν λέει να συμβιβαστεί με την ηλικία του, αποδεικνύουν πως η φαντασία των σεναριογράφων δεν είναι αρκετή για να υπερνικήσει την πραγματικότητα.

Υ.Γ.1: Στο μπάσκετ η λεγόμενη “τρίτη ηλικία” στα πόσα ξεκινά;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…