Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Συντριβή με μισή ομάδα

Συντριβή με μισή ομάδα

zalgiris pao filiko

zalgiris-pao-filiko

Το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού στο “Akropolis Cup” ήταν εφιαλτικό. Τόσο λόγω του τελικού αποτελέσματος (76-51 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας) όσο και λόγω της εικόνας της ομάδας εντός παρκέ. Οι “πράσινοι” παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, είχαν στη δωδεκάδα τους ως επί το πλείστον “μικρούς” και με τον Τζάρβις Θριτ να γράφει τα πρώτα του λεπτά με το τριφύλλι στο στήθος (σ.σ.: δίχως να δείξει κάτι σπουδαίο), υπέστησαν βαριά ήττα από τους διοργανωτές.

Κάτι που σε μεγάλο βαθμό είναι λογικό κι επόμενο, αν λάβει κανείς υπόψιν τη σύνθεση με την οποία παρατάχθηκε απόψε ο Παναθηναϊκός, αλλά και την αδυναμία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δουλέψει με ολόκληρο το ρόστερ από την πρώτη μέρα που πήρε στα χέρια του την ομάδα.

Κι αν δεν ήταν ο Εστεμπάν Μπατίστα να… προσφέρει κάποια χαμόγελα στο “πράσινο” στρατόπεδο, ενδεχομένως ο σημερινός αγώνας να καταγραφόταν ως ο χειρότερος μέχρις στιγμής στην προετοιμασία του “τριφυλλιού”, το οποίο έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει ακόμα μέχρι να θεωρηθεί πως είναι έτοιμο για τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό σε περίπου δέκα ημέρες.

Στα του αγώνα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους “μικρούς” που είχε μαζί του, είδε τον Εστεμπάν Μπατίστα να τα βάζει με ολόκληρη τη φροντ λάιν της Ζαλγκίρις Κάουνας και τον Τζέιμς Γκιστ να παρουσιάζεται ακόμα πιο βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά στη Θεσσαλονίκη.

Η ουσία όμως είναι η εξής: Η εικόνα που παρουσίασαν απόψε οι “πράσινοι” θα αλλάξει άρδην όταν επιστρέψουν στις προπονήσεις και μπουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς οι Έι Τζέι Σλότερ, Αντώνης Φώτσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Βλάντο Γιάνκοβιτς (αρχικά) και ΝτεΜάρκους Νέλσον (στην πορεία).

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 43-24, 56-36, 76-51.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Μποχωρίδης 4, Θριτ, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 15 (1), Μπατίστα 20 (18 ριμπ.), Κόνιαρης 2, Διαμαντάκος 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…