Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ξεχωριστή ευκαιρία”

“Ξεχωριστή ευκαιρία”

nontas papantoniou

nontas papantoniou

Ο Νώντας Παπαντωνίου, βελτιωμένος και σαφώς πιο έμπειρος, επέστρεψε στην ΑΕΚ και δηλώνει, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο facebook, έτοιμος να προσφέρει τα μέγιστα προκειμένου η “Ένωση” να εμφανίσει καλό πρόσωπο στην επάνοδο της στα μεγάλα “σαλόνια” του ελληνικού μπάσκετ ενώ αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα πορεία του που είναι σημαντική παρά τα, μόλις, 24 του χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Eίναι αυτή η επιστροφή σου στην ΑΕΚ μια “δεύτερη ευκαιρία”;

“Δεν την βλέπω σαν δεύτερη ευκαιρία. Την βλέπω σαν μια καλή ευκαιρία να παίξω πολύ καλό μπάσκετ, δεδομένου ότι βρίσκομαι στην κατάλληλη ηλικία, θεωρώ δε ότι είμαι πιο έτοιμος από ποτέ. Και να παίξω αυτό που ξέρω σε υψηλό επίπεδο και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΑΕΚ, ώστε να καθιερωθώ“.

-Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για σένα, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν διαρκές.

“Ναι, το ξέρω αυτό. Είναι ευχάριστο και τιμητικό, που οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναγνώρισαν τις ικανότητές μου και ήθελαν από την πρώτη στιγμή να με εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας, και ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο. Διότι εγώ θεωρώ, ότι κρίσιμη είναι η περίοδος, με την έννοια ότι η ΑΕΚ επιστρέφει εκεί που ανήκει, οι προσδοκίες των οπαδών είναι μεγάλες. Είσαι ΑΕΚ, δεν έχεις την δικαιολογία ότι η προετοιμασία έγινε υπό ειδικές συνθήκες. Η ΑΕΚ πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει. Αυτό θέλει ο οπαδός”.

-Εσύ έχεις την εμπειρία. Γνωρίζεις τον κόσμο της ΑΕΚ, από την περίοδο, που αγωνίστηκες στην ομάδα επί τεχνικής ηγεσίας Κώστα Φλεβαράκη.

“Θα έλεγα, ότι γνωρίζω αρκετά πράγματα. Έχω ζήσει αυτή την ομάδα. Ξέρω κάποιες ιδιαιτερότητες. Ξέρω και τις απαιτήσεις του κόσμου της. Υπάρχει ένα τεράστιο κίνητρο για όλους. Θέλουμε όλοι μας να συμβάλλουμε σε μια ανταγωνιστική πορεία της ομάδας στην επιστροφή της. Ναι μεν, είμαστε η ΑΕΚ, αλλά φέτος ξαναήλθαμε στην Α1. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στο γήπεδο. Σας είπα και νωρίτερα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν φοράς αυτή τη φανέλα. Εγώ, τουλάχιστον, θα δώσω το 150% του εαυτού μου για να πετύχουμε. Από τον κόσμο ζητάμε να μας συμπαρασταθεί και να μας στηρίξει στην δύσκολη στιγμή”.

-Ποιος είναι εκτός των ομάδων, ο μεγαλύτερος “αντίπαλος” της ΑΕΚ;

“Το έχει πει και ο προπονητής μας. Είναι ο χρόνος. Για να φτάσουμε την ομάδα στο επίπεδο, που πρέπει χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Είναι ελάχιστες οι ημέρες, που είμαστε όλοι μαζί. Η ομάδα θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Τα είδατε και χθες στο ματς με τον Κολοσσό. Είχαμε ξεφύγει είκοσι πόντους, αλλά η διαφορά ψαλιδίστηκε.

Θεωρώ, ωστόσο, ότι υπάρχει η εμπειρία από τους παίκτες για να διαχειριστούμε αυτή την δυσκολία. Και οι παλαιότεροι στην ομάδα, αλλά και εγώ, μαζί με τον Κασελάκη και τον Σαρικόπουλο, έχουμε εικόνες Α1 και σε μεγάλες ομάδες, με πίεση. Θεωρώ, ότι μπορούμε να διαχειριστούμε μια “κακή” ήττα, που θα έλθει. Χρειάζεται όλοι μαζί όμως να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Οι άνθρωποι της ομάδας. Οι οπαδοί. Όλοι“.

-Είσαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση της ομάδας με Κολοσσό;

“Όλοι είδατε, ότι η ομάδα έχει ένα ποιοτικό ρόστερ. Σας είπα τις ιδιαιτερότητες της ομάδας μας. Από κει και πέρα, πρέπει όλοι οι παίκτες να βρούμε τον ρόλο μας. Να μάθουμε από τους προπονητές μας. Να μας μάθουν και εκείνοι. Κάποιοι δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Ανεξάρτητα από το χθεσινό ματς, ο Κάιλς θα είναι ο ηγέτης μας κατά πως φαίνεται. Όπως και ο Σάκοτα. Γενικότερα, υπάρχει ταλέντο στην ομάδα όμως”.

-Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

“Η ΑΕΚ είναι καινούρια ομάδα. Μόλις ανέβηκε κατηγορία. Το όνομά της είναι βαρύ, αλλά θέλει υπομονή. Να εξασφαλίσουμε κάποιες νίκες, που πρέπει, θέλουμε στην αρχή και κατόπιν να κοιτάξουμε πιο ψηλά. Θεωρώ, ότι η πρόκριση στα πλέι οφ είναι ένας εφικτός στόχος”.

-Πολύ γρήγορα, μπόρεσες να ανοίξεις τα φτερά σου, και να δημιουργήσεις το δικό σου όνομα στον χώρο, σε σημείο που σχεδόν ξεχάσαμε ότι πατέρας σου είναι ο σπουδαίος άσσος του παρελθόντος, ο Ανδρέας Παπαντωνίου. Πώς το κατάφερες;

“Καταρχήν να πω ότι χαίρομαι, και είμαι υπερήφανος, που είμαι γιος του Ανδρέα Παπαντωνίου. Βέβαια, ο πατέρας μου έχει τεράστια διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ. Έχει κατακτήσει έντεκα τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Πώς να φτάσει κανείς σ’ αυτό το επίτευγμα;

Σε κάθε περίπτωση, γεγονός είναι ότι υπήρξε ένα θέμα, ειδικά την εποχή που ο πατέρας μου υπήρξε γενικός διευθυντής στο Μαρούσι. Είχα ακούσει διάφορα. Ότι παίζω λόγω του πατέρα μου. Όλα αυτά, ξέρετε. Ταυτόχρονα, όμως, υπήρξα και είμαι δηλαδή και εγωιστής. Με την καλή έννοια εγωιστής. ‘Ήθελα να αποδείξω ότι αξίζω επειδή έχω ικανότητες. Και είναι αυτός ένας λόγος που έφυγα από το Μαρούσι κάποτε. Για να γίνω κάποιος ως Νώντας, και όχι ως γιος του πατέρα. Και έκανα-κάνω την διαδρομή μου, ως Νώντας. Έχω κάνει αρκετά βήματα. Έχω πολλά περισσότερα μπροστά μου.

Άλλοι παίκτες έχουν το ταλέντο ή τις ευκαιρίες να κάνουν πιο γοργά βήματα, άλλοι όχι. Κάποιοι πήγαν στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι ανήκω σ’ εκείνη τη φουρνιά των παικτών, όπως είναι οι συμπαίκτες μου, ο Λεωνίδας και ο Ζήσης, που προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Και μέσω της μεγάλης ΑΕΚ μας δίνεται αυτή η ξεχωριστή ευκαιρία“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…