Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Θεσμός της πλάκας

Θεσμός της πλάκας

statistiki galanis

ÁÑÇÓ- ÌÐÁÍÂÉÔ ( NICK GALIS CUP )

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μην σέβεσαι ο ίδιος αυτό που διοργανώνεις κι η ΕΟΚ έδειξε “ασέβεια” στη μεγαλύτερη των διοργανώσεων της, το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτό που ως τώρα είχαμε συνηθίσει να το αποκαλούν “κυπελλάκι” όσοι το έχαναν. Μόνο που τώρα το μετέτρεψε σε “κυπελλάκι” η ίδια η διοργανώτρια αρχή.

Επίσημοι αγώνες, με συμμετοχή ομάδων της Α2 (της μεγαλύτερης κατηγορίας που διαχειρίζεται η Ελληνική Ομοσπονδία), αλλά χωρίς στατιστική κάλυψη, εν έτη 2014, μοιάζει με… ανέκδοτο. Θα πείτε “αυτό σε πείραξε;“. Ναι, αυτό με πείραξε. Όχι μόνο γιατί δεν έχουμε πλήρη “εικόνα” των αγώνων (σ.σ. στα γήπεδα που μπορούσαμε στείλαμε τον Αλέξανδρο Τρίγκα και τον Νίκο Χροναίο), αλλά γιατί η ίδια η ομοσπονδία δείχνει πως αδιαφορεί για το προϊόν της.

Το χειρότερο είναι πως όταν θα μπουν ομάδες της Α1, θα υπάρχει πλήρης στατιστική κάλυψη. Ή μήπως νομίζετε ότι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν θα καλυφθεί στατιστικά; Με αυτόν τον τρόπο, εμμέσως πλην σαφώς, φαίνεται πως η ίδια η διοργανώτρια αρχή χωρίζει σε… σοβαρές και λιγότερο σοβαρές φάσεις τον θεσμό. Στέλνει μήνυμα στις ομάδες της Α2 ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αυτό αν το έκανε ο ΕΣΑΚΕ θα ήταν ενοχλητικό. Όταν το κάνει η ΕΟΚ, η διοργανώτρια αρχή, μετατρέπει το Κύπελλο σε θεσμό της πλάκας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…