Κεντρική NBA “Θα συνεχίσω στην Εθνική”
NBA

“Θα συνεχίσω στην Εθνική”

giannis antetokounmpo shoot

giannis-antetokounmpo-shoot

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα basketballinsiders.com, όπου αναφέρθηκε στο ρόλο του point forward στον οποίο θέλει να τον εξελίξει ο Τζέισον Κιντ, με τη βοήθεια του Γκάρι Πέιτον, δηλώνοντας πως νιώθει άνετα με αυτό. Επιπλέον, μίλησε για τις δυσκολίες του να ψηλώνεις συνέχεια ενώ ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να ενισχύει τη φανέλα με εθνόσημο.

“Δεν θα πω ότι σοκαρίστηκα. Είναι κάτι με το οποίο αισθάνομαι άνετα και θα παίξω όπου θέλει ο κόουτς, ειδικά όταν αυτός που θεωρεί ότι μπορώ να παίξω πόιντ γκαρντ είναι ο κόουτς Κιντ. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να παίξω πόιντ γκαρντ. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και απλά θα ακούσω τον κόουτς”, είπε αρχικά ο “Greek Freak” για τη χρησιμοποίηση του στον “άσο”.

Για τη θήτευση του δίπλα σε Κιντ και Πέιτον: “Θα είναι πολύ σημαντικό διότι (σ.σ. ο Κιντ και ο Πέιτον) είναι δύο από τους σπουδαιότερους πόιντ γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ. Μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ και ό,τι πουν, αυτό θα κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω ανθρώπους σαν αυτούς καθώς προσπαθώ να κατανοήσω τη θέση. Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Έχω μιλήσει με τον Τζέισον Κιντ. Είναι καλός κόουτς και σπουδαίος τύπος, μας συμπεριφέρεται πολύ καλά”.

Για την παρουσία του στο summer league και τη χρησιμοποίηση του στον “άσο”: “Αισθάνθηκα άνετα αλλά το επίπεδο της πίεσης στο Summer League είναι διαφορετικό από αυτό στην κανονική περίοδο. Οπότε θα δούμε πως θα πάει στην προετοιμασία. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι έτοιμα για αυτό και ο Μπράντον Νάιτ θα μου δίνει κάποιες φορές τη μπάλα ώστε να είμαι εγώ ο πόιντ γκαρντ και αυτός να γίνει περισσότερο σκόρερ“.

Για το γεγονός πως ψήλωσε κι άλλο κατά την περσινή σεζόν: “Είναι δύσκολο να ψηλώνεις συνέχεια επειδή πρέπει να το συνηθίζεις και όλα αλλάζουν. Ντριμπλάρεις ψηλότερα, πρέπει να βρεις το timing στο σουτ. Οταν ψήλωνα έπρεπε συνέχεια να τα διορθώνω όλα αυτά, πλέον όμως αισθάνομαι πιο άνετα με το παιχνίδι μου. Αισθάνομαι πιο δυνατός και πιο αθλητικός από πέρυσι αλλά ακόμα έχω πολύ δρόμο να διανύσω.

Μπορώ να δυναμώσω ακόμα περισσότερο, να γίνω ακόμα πιο αθλητικός. Απλά θα συνεχίσω να δουλεύω. Πέρυσι ήταν δύσκολα, οπότε ο πρώτος στόχος είναι να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε”.

Για την Εθνική Ομάδα: “Νομίζω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο με βοήθησε. Επαιξα απέναντι στους καλύτερους από τον υπόλοιπο κόσμο, οπότε ήταν πραγματικά καλή εμπειρία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ δεν χάνεις κάτι, έχεις μόνο να κερδίσεις. Είμαι χαρούμενος που βρέθηκα εκεί και βοήθησα την Ελλάδα να κάνει κάτι. Δεν κάναμε αυτό που περιμέναμε αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Σίγουρα θα συνεχίσω να παίζω στην Εθνική Ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…