Κεντρική Basket League Άρης Ευχαριστημένος, αλλά…

Ευχαριστημένος, αλλά…

priftis aris filiko

priftis-aris-filiko

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο φιλικό απέναντι στη Λουκόιλ Ακαντέμικ, αλλά αρκετά προσγειωμένος ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των “κιτρίνων” για τον αγώνα απέναντι στους Βούλγαρους τονίζοντας:

“Κάναμε ένα πολύ καλό, αμυντικά, δεύτερο ημίχρονο. Αν εξαιρέσεις το πρώτο δεκάλεπτο που το σκορ είχε μεγάλη διαφορά εις βάρος μας στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ήμασταν κατά κάποιον τρόπο ισορροπημένοι. Δε στεκόμαστε περισσότερο απ’ όσο πρέπει στα φιλικά, τα χρησιμοποιούμε. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να γνωριστούμε μεταξύ μας γιατί είμαστε μία σχετικά καινούργια ομάδα. Εγώ είμαι τρεις μέρες εδώ.

Μπορεί να διάλεξα τους παίκτες και να έφτιαξα την ομάδα αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος συμβίωσης μέσα στο γήπεδο για να γνωριστούμε καλύτερα, ώστε να μπορέσω να αξιοποιήσω τους παίκτες κι εκείνοι από την πλευρά τους να επικοινωνήσουν καλύτερα μαζί μου. Το πρώτο μου φιλικό ήταν θετικό. Η ομάδα έχει διανύσει κάποια διαδρομή στην προετοιμασία. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά λόγια“, τόνισε ο κόουτς του Άρη, ενώ μιλώντας για τη διαφορά στην άμυνα ανάμεσα στο πρώτο (53 πόντοι) και το δεύτερο (32) ημίχρονο, σχολίασε:

“Είναι καθαρά θέμα προσέγγισης. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος, με τον οποίο τελειώνεις ένα παιχνίδι. Εξίσου σημαντική είναι η πρώτη βάση που δημιουργείς για την εξέλιξη ενός αγώνα. Εμείς δεν είχαμε αμυντική προσέγγιση σ’ αυτό το παιχνίδι. Όχι μόνο στις προσωπικές μονομαχίες αλλά και στη χρήση των φάουλ. Πιστεύω ότι αυτό το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα είναι προπονημένη, έχει ενέργεια αλλά τα φιλικά δε σημαίνουν τίποτα. Η ουσία είναι τα επίσημα ματς”.

Αναφορικά με την προσαρμογή των παικτών και δη των τριών Αμερικανών ο 46χρονος κόουτς είπε: “Είμαι ευχαριστημένος κι από τους Αμερικανούς αλλά κι από εκείνους που δεν αγωνίστηκαν αρκετά γιατί η ομάδα προπονείται συνολικά. Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι μπορούσαμε να επιλέξουμε παίκτες από την ευρύτερη αγορά και να φτιάξουμε μια ομάδα με χαμηλότερο προϋπολογισμό, έχοντας ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα σε ότι αφορά τη δυναμικότητα της ομάδας. Δε μένω στις προσωπικές αποδόσεις. σίγουρα παίζουν ρόλο, αλλά για μένα έχει σημασία πόσο αποδίδει και πόση σύμπνοια και συνοχή έχει το γκρουπ ως σύνολο”.

Ο Δημήτρης Πρίφτης παραδέχτηκε ότι τα φιλικά ματς κρύβουν παγίδες: “Ακριβώς γι’ αυτό πρέπει να αξιολογείς με μέτρο όσα συμβαίνουν σε ένα φιλικό. Και συνεχίζοντας να δουλεύεις για να φτάσεις σε ένα σε ένα σημείο όσο πιο κοντά γίνεται στο σχετικά οριακό. Το λέω αυτό γιατί στο καλύτερο σημείο μπορείς να φτάσεις πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Για μένα μετράει η συνολική απόδοση και παρουσία. Για μένα το ίδιο σημαντικός είναι ο Τόμας με τον παίκτη που έπαιξε λίγο και είναι σωστός και συνεπής κάθε μέρα στην προπόνηση”.

Όσο για το κλίμα στην ομάδα, έδειξε ικανοποιημένος: “Είναι κάτι στο οποίο ως άνθρωπος δίνω ιδιαίτερη σημασία. Ήξερα εκ των προτέρων από τη δουλειά του καλοκαιριού ότι θα έχουμε μια ομάδα με καλούς χαρακτήρες, καλές προσωπικότητες και νομίζω πως έχουμε μια καλή χημεία εκτός γηπέδου. Παλεύουμε για την εντός γηπέδου χημεία”.

Η άποψη του αρχηγού

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Μούρτος δήλωσε: “Ήταν ένα φιλικό πιο δυνατό από τα προηγούμενα. Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα έδειξε μαχητικότητα. Κοιτάμε πιο μακριά, στα επίσημα παιχνίδια και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτά. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τώρα μαζευτήκαμε όλοι, ουσιαστικά είναι το δεύτερο παιχνίδι μας. Περιμένουμε να δουλέψουμε και να δεθούμε ως ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…