Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Γαλλία – Ισπανία 65-52

Γαλλία – Ισπανία 65-52

gobert dunk pagkosmio

gobert-dunk-pagkosmio

Στα ημιτελικά η Γαλλία!
Η Γαλλία “έσπασε” την έδρα της Ισπανίας, επικράτησε με 65-52 στον τέταρτο και τελευταίο προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τη Σερβία την προσεχή Παρασκευή (12/9).

Οι “τρικολόρ” κυριάρχησαν στο παρκέ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με τον Τόμας Ερτέλ να “εκτελεί” τους Ίβηρες στο τελευταίο δεκάλεπτο κατέκτησαν το ροζ φύλλο και μετέτρεψαν σε… απατηλά τα όνειρα των Ισπανών για τον τίτλο. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος γκαρντ πέτυχε 7 σερί πόντους στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς και εκτόξευσε τη διαφορά στους 10 πόντους (62-52 από το 55-52) και ενώ απέμεναν 46 δευτερόλεπτα.

Δύο ήταν τα κύρια στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Γαλλίας. Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ κατάφερε αφενός να κόψει το ρυθμό των Ισπανών με συνέπεια να τους… απενεργοποιήσει και αφετέρου έκανε ό,τι ήθελε στους… αιθέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης μάζεψαν συνολικά 50 ριμπάουντ έναντι 28 των αντιπάλων τους.

Μάλιστα, ο Τζόφρι Λοβέρν και ο Ρούντι Γκομπέρ “κατέβασαν” και οι δύο μαζί 23 “σκουπίδια” (10 ο πρώτος, 13 ο δεύτερος), ήτοι μόλις 5 ριμπάουντ λιγότερα από όσα πήρε όλη η Ισπανία. Κατά τα άλλα, το πρώτο δεκάλεπτο κύλισε απόλυτα ισορροπημένα (15-15) με τις άμυνες να πρωταγωνιστούν και τις δύο ομάδες να φοβούνται η μία την άλλη.

Στη δεύτερη περίοδο όμως οι Γάλλοι επέβαλαν το νόμο τους. Με επιμέρους σκορ 13-6, οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 28-21 στο 17’ και ουσιαστικά διατήρησαν την ίδια διαφορά μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους (35-28). Στην επανάληψη, οι Ισπανοί επέλεξαν να παίξουν πιο επιθετική άμυνα προκειμένου να κάνουν πιο γρήγορο το ματς.

Έτσι, οι Ίβηρες πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 12-4, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και πέρασαν μπροστά με 40-39, 4 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Εντέλει η περίοδος ολοκληρώθηκε με το φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 43-42 υπέρ της Ισπανίας η οποία δέχτηκε μόλις 7 πόντους.

Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης ανήκε στους “τρικολόρ” και δη στον Τόμας Ερτέλ. Η Γαλλία ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ, απλά χρειάστηκε το “καυτό” χέρι του Ερτέλ προκειμένου να στείλει τους Ισπανούς πρόωρα στα σπίτια τους.

Οι “φούριας ρόχας” ήθελαν να ανταμώσουν στον τελικό με τις ΗΠΑ, αλλά αποχαιρετούν το τουρνουά ξανά με ήττα από τους Γάλλους, όπως δηλαδή και πέρσι στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο Μπορίς Ντιαό με 15 πόντους και 5 ριμπαόυντ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές ενώ ο Ερτέλ πρόσθεσε 13 πόντους. Ο Πάου Γκασόλ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους οικοδεσπότες οι οποίοι σούταραν με ποσοστό 9% (2/22) στα τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 35-28, 42-43, 65-52
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Ερτέλ 13 (1), Μπατούμ 9, Ντιό 4, Λοβέρν 4 (1 τριπ., 10 ριμπ.), Τζάκσον, Φουρνιέ 4, Πιετρούς 2, Γκομπέρ 5 (13 ριμπ.), Ντιαό 15 (3), Ζελαμπάλ 9 (1).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 17 (8 ριμπ.), Φερνάντεθ 6, Ροντρίγκεθ, Ναβάρο 10 (1), Καλντερόν 5 (1), Ρούμπιο 4, Γιουλ 5, Μ. Γκασόλ 3, Ιμπάκα 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…