Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Ανάγκη για νέο γήπεδο”

“Ανάγκη για νέο γήπεδο”

sinentefksi tupou rethimno

sinentefksi tupou-rethimno

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του Ρεθύμνου, Ηρακλής Μανουκαράκης, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό team fm 102. Ο κ. Μανουκαράκης αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, τον νέο τεχνικό, Θανάση Σκουρτόπουλο αλλά έθιξε και το ζήτημα του νέου γηπέδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα εισιτήρια διαρκείας:

“Ήταν πολύ ευχάριστο για μας ότι οι ανανεώσεις πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ παρόλο που αλλάξαμε σχεδόν όλο το ρόστερ. Είδαμε ότι ο Ρεθυμνιώτης υγιής φίλαθλος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω και ανανεώθηκαν τα διαρκείας βάζοντας τον πήχη λίγο πιο ψηλά.

Στόχος μας είναι να έχουμε και φέτος ένα γεμάτο γήπεδο μόνο με διαρκείας. Θα είναι μία πανελλαδική πρωτοτυπία για το Ρέθυμνο, καθώς οι Ρεθυμνιώτες αγαπάνε το μπάσκετ και την ομάδα μας. Υπάρχουν λίγα ακόμη εισιτήρια διαρκείας προς διάθεση. Έχουν πωληθεί πάνω από 850, το οποίο αποτελεί τεράστιο γεγονός αν αναλογιστεί κανείς ότι είμαστε μία επαρχιακή πόλη με μικρό πληθυσμό. Τα εισιτήρια διαρκείας κυμαίνονται από 60 έως 300 (VIP) ευρώ, ενώ με την χαμηλότερη τιμή ο φίλαθλος κερδίζει μέχρι και 60% σε σχέση με το αν αγόραζε εισιτήριο για κάθε αγώνα. Αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η πώληση των διαρκείας πολύ δύσκολα θα μείνουν τα απλά εισιτήρια για τους φιλάθλους”

Για την ένταξη του προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλου, στην ομάδα πιο νωρίς από ότι αναμενόταν:

“Μακάρι να καθυστερούσε ο κόουτς Σκουρτόπουλος γιατί θα πήγαινε πιο ψηλά η Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ. Έτσι και αλλιώς ο Σταύρος Μυκονιάτης και ο Χάρης Κουλουριώτης είχαν λάβει δουλειά στα χέρια τους από τον κόουτς για το πώς θα συνεχιζόντουσαν οι προπονήσεις. Σίγουρα μας ευνοεί σαν ομάδα που θα έρθει νωρίς αλλά σαν Έλληνες φίλαθλοι θα θέλαμε να καθυστερήσει λίγο παραπάνω”.

Για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ: 

“Έχουν γίνει πολλές αλλαγές όσον αφορά στο ρόστερ. Ουσιαστικά έχουν μείνει μόνο ο Σίνης, ο Καλαμπόκης και ο Κουμπούρας. Κάναμε μεταγραφικές κινήσεις όχι τόσο εντυπωσιασμού αλλά ουσίας και ευελπιστούμε να το δούμε στην πορεία αυτής της αγωνιστικής περιόδου. Έχουμε επιλέξει παιδιά τα οποία θεωρούμε ότι θα προσφέρουν και έχουν όρεξη για δουλειά. Έχουν πολύ ταλέντο και το βασικό είναι ότι πρόκειται για καλούς χαρακτήρες με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ καλό κλίμα στις προπονήσεις”

Για το 4ο Διεθνές τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης”:

“Στο Ρέθυμνο έχουμε μία ομάδα που διοργανώνει ένα από τα σπουδαιότερα τουρνουά με την συμμετοχή  μεγάλων ομάδων όπως η Ούνιξ Καζάν, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Αλ Ριάντ. Η Ρώσικη ομάδα διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ευρώπη και είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός είναι τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος την περσινή σεζόν και η Αλ Ριάντ είναι πρωταθλήτρια Ασίας.

Βλέπουμε τα υπόλοιπα τουρνουά και δεν έχουν την ίδια αίγλη. Το μόνο που διαθέτει τέτοιου επιπέδου ομάδες είναι το “Νίκος Γκάλης” που έχει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό.

Τις ημέρες του τουρνουά το γήπεδο θα κατακλειστεί από κόσμο, πράγμα που μοιάζει λογικό αν σκεφτεί κανείς τις ομάδες που θα συμμετέχουν. Το γήπεδο θα πρέπει να είναι γεμάτο για να μπορούν να έρχονται τέτοιες ομάδες συνέχεια σε αυτό το θεσμό που έχει γίνει”

Για τα αποκαλυπτήρια της ομάδας, τα φιλικά και την ανάγκη για νέο γήπεδο: 

“Τα φιλικά ξεκινούν την Πέμπτη με το Ηράκλειο και το Σάββατο με τον ΟΦΗ στο “Μελίνα Μερκούρη“. Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί η ομάδα στην Αθήνα για αγωνιστεί με Ψυχικό, Κηφισιά και Πανελευσινιακό.

Τα αποκαλύπτήρια της ομάδας θα γίνουν στις 28 Σεπτέμβρη και από εκεί και πέρα θα ενημερωθείτε μέσω δελτίου τύπου της ομάδας. Όσοι δεν έχετε πάρει διαρκείας σπεύσατε γιατί τα περιθώρια στενεύουν.

Η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει ανάγκη στο Ρέθυμνο για αθλητικές εγκαταστάσεις και ειδικά ένα κλειστό γυμναστήριο από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ομάδες στην πόλη μας. Πρέπει να εξυπηρετούνται όλες οι ομάδες“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…