Κεντρική Basket League Άρης “Τουρνουά Ευρωλίγκας”

“Τουρνουά Ευρωλίγκας”

?????????? ????? ??? ?? NICK GALIS CUP ????????? ???????? ?????? ?????

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, και ο Νίκος Γκάλης παραχώρησαν σήμερα (03/09) συνέντευξη Τύπου εν όψει του “Nick Galis Cup” το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου στο “Nick Galis Hall”.

Ο Άρης θα φιλοξενήσει και θα αναμετρηθεί με με τον Παναθηναϊκό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Μπάνβιτ.

“Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα”

Ο κ. Αρβανίτης, μίλησε για το διεθνές τουρνουά και συμπλήρωσε πως σειρά παίρνει το Μουσείο του Άρη, που θα αποτελεί την τρίτη εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του συλλόγου:

“Για μας ανοίγει μία νέα μπασκετική σεζόν, με τον Νίκο Γκάλη κοντά μας. Ως διοίκηση το πρώτο που κάναμε όταν αναλάβαμε, πριν από περίπου 2.5 χρόνια, ήταν να έχουμε μία επαφή μαζί του και αρχικά να τον τιμήσουμε σε μία εκδήλωση αντάξια της προσωπικότητας του Νίκου αλλά και του Άρη. Σε εκείνη τη συζήτηση είχαμε θέσει και άλλα θέματα και ένα απ’ αυτά παρουσιάζουμε σήμερα.

Πρόκειται για το διεθνές τουρνουά “Nick Galis Cup“, που όμοιο του δεν υπάρχει στη χώρα μας. Ένα τόσο μεγάλο τουρνουά με τόσο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός και η Μπάνβιτ, ένα τουρνουά Ευρωλίγκας. Ο κόσμος της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσει από κοντά, να το αγκαλιάσει και να δείξει την αγάπη του για τον Νίκο Γκάλη. Η κίνηση αυτή ήδη έχει ανταπόκριση και από την κίνηση των εισιτηρίων του τουρνουά αλλά και από τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν. Είναι επίσης μια ευκαιρία να δει ο κόσμος και τη νέα ομάδα του Άρη. Μία ομάδα την οποία μετά από χρόνια είχαμε τη δυνατότητα να τη χτίσουμε όπως εμείς θέλουμε.

Είναι η δεύτερη εκδήλωση που κάνουμε στα πλαίσια των 100 χρόνων του συλλόγου. Θα ακολουθήσει το Μουσείο του Άρη. Ένα εγχείρημα το οποίο προχωρά ο κ. Ράσογλου και πιστεύουμε ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Θέλουμε να γίνει ετήσιο το “Nick Galis Cup“και ελπίζουμε να το καταφέρουμε.

Ο Νίκος μάς έβαλε ένα στοίχημα. Να ξεπεράσουμε τα 3.000 εισιτήρια διαρκείας. Έχουμε διαθέσει ήδη περίπου 800, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτά τα εισιτήρια που δόθηκαν στους συνδέσμους”.

“Με τον κόσμο στο πλευρό μας”

?????????? ????? ??? ?? NICK GALIS CUP ????????? ???????? ?????? ?????

Ο “θεός“, με τη σειρά του, δήλωσε πως είναι τιμή να γίνεται ένα τέτοιο τουρνουά με το όνομα του, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την ομάδα:

Ευχαριστώ τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Όλοι βλέπουμε και αναγνωρίζουμε ότι γίνεται μία προσπάθεια για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν παλιά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία μέρα. Χρειάζεται προσπάθεια καθημερινά, αλλά και να είναι ο κόσμος στο πλευρό της ομάδας. Ελπίζω ότι ο κόσμος του Άρη θα στηρίξει την ομάδα, όπως έκανε και παλιότερα, στα δύσκολα.

Είναι τιμή για μένα να γίνει ένα τουρνουά με το όνομά  μου. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν και θα τιμήσουν εμένα, αλλά και τον Άρη. Ελπίζω ότι κι αυτοί νοσταλγούν τις παλιές στιγμές, όταν ήμασταν αντίπαλοι στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Όχι μόνο σ’ αυτό το τουρνουά, αλλά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Άρης είχε κόσμο στο μπάσκετ πριν έρθω εγώ στην Ελλάδα, και πιστεύω ότι θα στηρίξει την ομάδα σ’ αυτό το εγχείρημα. Αυτό είναι το ζητούμενο για μας, να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας”.

Εν συνεχεία, αμφότεροι απάντησαν σε ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης σχολίασε:

Για το αν υπάρχουν κι άλλες ιδέες με συμμετοχή του Νίκου Γκάλη για το μέλλον: “Υπάρχουν πολλές ιδέες. Με τον Νίκο θα κάνουμε αρκετά πράγματα. Τα σχεδιάζουμε. Όπως είπε και ο Νίκος, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Υπάρχουν και κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε και στο εμπορικό κομμάτι. Ήδη έχουμε εδώ και λίγο καιρό ανακτήσει την εκμετάλλευση του σήματος του Άρη, το οποίο άνηκε μέχρι πρότινος σε ιδιώτη”.

Για την άρση του απαγορευτικού και το Άρθρο 99: “Δύο χρόνια παλεύουμε με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Παλεύουμε ως ένας Αρειανός μαχητής και για τις υποχρεώσεις μας στο Άρθρο 99. Μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά, όμως σ’ αυτόν τον αγώνα ο κόσμος πρέπει να είναι παρών. Ο κόσμος μας είναι ο ιδιοκτήτης, ο μεγάλος επενδυτής του Άρη. Θα είμαστε συνεπείς στο Άρθρο 99 για να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Σίγουρα με το θέμα της FIBA είμαστε ευχαριστημένοι. Δύο χρόνια δουλεύαμε με την πλάτη στον τοίχο γι’ αυτήν την υπόθεση. Δώσαμε τις μάχες μας, άλλες φορές πετύχαμε τους στόχους μας και άλλες όχι. Δυστυχώς έτσι είναι το μπάσκετ και όσοι έχουν παίξει το γνωρίζουν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, τιμήσαμε τη φανέλα του Άρη και παρά τα προβλήματα παρουσιάσαμε μία αξιόλογη ομάδα, που προσπαθούσε πάντα για το καλύτερο”.

Για το αν η παρουσία του Νίκου Γκάλη ήταν καθοριστική για το θέμα της FIBA: “Με την παρουσία του Νίκου άνοιξαν πόρτες. Είναι γεγονός ότι και μόνο η παρουσία του βοήθησε σε αρκετούς τομείς, ακόμα και σ’ αυτόν της FIBA. Ωστόσο, χρειάζεται ομόνοια και συμμετοχή όλων για να επιτύχουμε σ’ αυτό το εγχείρημα”.

Για το αν έκλεισε το ρόστερ και αν… χωρά σ’ αυτό ο Νίκος Γκάλης στην ομάδα είπε γελώντας: “Το ρόστερ έκλεισε, όμως μία θέση για τον Νικ υπάρχει πάντα στην ομάδα. Αν είναι έτοιμος, τον θέλουμε!”. Ο Νίκος Γκάλης είπε επίσης γελώντας: “Έπρεπε να με φωνάξουν νωρίτερα, για την προετοιμασία”.

 Ο “Γκάνγκστερ”, από την πλευρά, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με:

Το τι τον έπεισε να συμμετέχει στη νέα προσπάθεια: “Δε θέλω να αναφερθώ σε προηγούμενες διοικήσεις. Αυτό που μου άρεσε και αποφάσισα να συμμετέχω σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι το πλάνο της τωρινής διοίκησης. Μου άρεσε η προσπάθεια και το γεγονός ότι είναι γνήσιοι άνθρωποι. Ελπίζω να τα καταφέρουμε μαζί”.

Το αν του έλειψε το “Nick Galis Hall” και για το στόχο των 3.000 διαρκείας που έθεσε: “Μου έλειψε το Παλέ. Νιώθω ακόμα αθλητής και είμαι έτοιμος να μπω στο γήπεδο! Ο στόχος των 3.000 διαρκείας είναι εφικτός, αρκεί να στηρίξει ο κόσμος τη νέα αυτή προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση”.

Το ρόστερ του Άρη αλλά και την Εθνική: “Είμαστε στο ξεκίνημα, είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για το φετινό ρόστερ του Άρη. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η Εθνική έχει μία πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται τύχη και στην κλήρωση αλλά και παίζει ρόλο και η μέρα που θα τύχεις στα νοκ-αουτ ματς. Σίγουρα έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Τα… κατορθώματα του Νετζήπογλου (vid)

Ο Όμηρος Νετζήπογλου ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι του Άρη απέναντι στον Ιωνικό με 10 π…