Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ιδρύθηκε η Λέσχη Φίλων

Ιδρύθηκε η Λέσχη Φίλων

aek-slavia-telikos

Υπήρξε παλαιά σκέψη του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ, Κυριάκου Χήνα. Και ιδρύθηκε τελικά… η Λέσχη Φίλων του μπάσκετ της ΑΕΚ!

Η ανεξάρτητη κίνηση των 68 “κιτρινόμαυρων”, με τον προφανή συμβολικό ελέω Καλλιμάρμαρου (1968) αριθμό, συμπεριλαμβάνει ονόματα βαριά σαν ιστορία. Όπως είναι ο γίγαντας της “Βασίλισσας”, Γιώργος Τρόντζος, αλλά και οι Στέλιος Βασιλειάδης, Νίκος Νεσιάδης από την Κυπελλούχο Ευρώπης, ο “αετός” της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης.

Ονόματα-έκπληξη όπως είναι ο γνωστός “Ενωσίτης” επιχειρηματίας Άκης Λιμοντζόγλου. Πιο… έκπληξη η “επιστροφή” (με κάποιο τρόπο στο μπάσκετ) της Λίας Μάντη, πρώην γενικής διευθύντριας και νομικού της ΚΑΕ ΑΕΚ επί διοικήσεων Τζιβελέκη-Δρόσου και “Οriginal 21”-Kαραμανλή και τέως νομικής συμβούλου του Νίκου Γεωργαντζόγλου. Υπάρχουν κι άλλα “βαριά” ονόματα, όπως είναι για παράδειγμα εκείνο του Αλέκου Μαργαρίτη, του “πατριάρχη” των οπαδών της ΑΕΚ.

Η Ιδρυτική Διακήρυξη, που εστάλη στον Τύπο αναφέρει:
” Με πρόταγμα την αφοσίωση στα κοσμαγάπητα Σύμβολα της 90χρονης Ιστορίας της ΑΕΚ, καταφέραμε  πλέον να μετατρέψουμε την ταπείνωση αυτών των 41 μηνών σε αφετηρία για τη λυτρωτική παλινόρθωση.
Σήμερα, εμείς οι 68–συμβολισμός για το 1968–από τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λήμνο μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο, από τους θρυλικούς Παλαίμαχους μέχρι τον αφανή συνειδητό αγωνιστή, στοιχιζόμαστε και προσκαλούμε όλους τους Ενωσίτες στην έντιμη και ανεξάρτητη προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια Λέσχη των Φίλων του μπάσκετ της ΑΕΚ.
Σε μια περίοδο όπου η ΑΕΚ, με την πειστική ποδοσφαιρική ανάκαμψη και με το νέο γήπεδο, εναρμονίζεται σταδιακά με το αξιακό μέγεθός της, οφείλουμε να οργανώσουμε αυτή την πρωτοβουλία Συνείδησης.Ως βασικοί πυλώνες της Λέσχης προσδιορίζονται αρχικά οι ακόλουθοι στόχοι:
1.Να συμβάλουμε με το Λόγο (τροφοδοτώντας διαλεκτικά προτάσεις και θέσεις) και με την Πράξη (σταθερή βοήθεια στην ομάδα) για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε αυτή την παράξενη αγωνιστική χρονιά με τα ανοιχτά μέτωπα.
2.Να εξακτινώσουμε σε όλη την περιφέρεια την προσήλωση στο αγαπημένο μπάσκετ, το οποίο ταιριάζει στις επαγωγικές διανοητικές λειτουργίες και στον ψυχισμό του Έλληνα,γι αυτό και έχει παγκόσμιες επιτυχίες.
3.Να βοηθήσουμε τη συμπόρευση όλων μέσα στην ΑΕΚ χωρίς διακρίσεις, ακόμη  και για όσους δύστυχους λεηλατούνται  από διχαστικές ψυχώσεις και απαξιώνουν ό,τι δε χειραγωγούν (το ξαναείδαμε στις διεργασίες για τη Λέσχη ).

4.Να διαμορφώσουμε όρους πολιτιστικής δράσης με άξονα την Ιστορία της ομάδας, μια και αυτή νοηματοδοτεί τη σκέψη μας με συναρπαστικούς κώδικες ζωής.

Σε ώρες κρίσιμες με μεγάλα διακυβεύματα, σθεναρή είναι η πεποίθησή μας ότι θα είναι πολύ περισσότεροι και ποιοτικότεροι οι παρόντες αφοσίωσης από τους απόντες συνείδησης.  ”

Τα 68 ιδρυτικά μέλη

1.Αγγελακόπουλος Τάσος   2.Αγγελάκος Θωμάς   3.Ακριτίδης Νίκος   4.Αμερικάνος Θανάσης   5.Αναγνωστόπουλος Φώτης  6.Αντωνόπουλος Χρήστος   7.Αρμπής Φώτης   8.Βασιλειάδης Στέλιος   9.Βασκούδης Τρύφων    10.Γαντζούδης Χρήστος  11.Γεωργαντζόγλου Νίκος   12.Γκρίτζαλης Παναγιώτης  13.Δασκαλέλος Γιώργος  14.Δερμανούτσος Βαγγέλης  15.Διαμαντάρας Χάρης 16.Θεοδωρόπουλος Δημήτρης   17.Κακίσης Σωτήρης   18.Καλογεράς Δημήτρης   19.Καλογεώργος Κωνσταντίνος  20.Κανάκη Βάνα  21.Κανάκης Κώστας  22.Καραθανάσης Ηλίας  23.Κατσάνος Μάριος   24.Κεχαγιάς Κώστας

25.Κρασάκης Εμμανουήλ   26.Κυριτζόγλου Αναστάσιος  27.Κωνσταντουλάκης Μάνος  28.Λαμπρούσης Νίκος   29.Λιμοντζόγλου Άκης   30.Μαμάκος Παναγιώτης   31.Μάντη Λία   32.Μαργαρίτης Αλέκος  33.Μαργαρίτης Νίκος   34.Μαρκόπουλος Μανώλης  35.Μαυριδάκης Κώστας  36.Μικελλής Μιχάλης  37.Μπαζίγος Μιχάλης 38.Μπαμπανικολός Νίκος  39.Μπούρας Mιχάλης  40.Μπουσμπούκης Νίκος  41.Μποφίλιος Γιώργος   42.Νεσιάδης  Νίκος   43.Ξενουδάκης  Μενέλαος

44.Οικονόμου Αλέξανδρος  45.Πανουτσόπουλος Φώντας  46.Παπαμάλης  Απόστολος   47.Παπασταύρου Δημήτρης  48.Πινκερίδης Χρήστος  49.Πρωτονοτάριος Δημήτρης  50.Σεραφείδης Στέλιος  51.Σταθακόπουλος Κώστας   52.Στεβή Ελπίδα  53. Σωτηρόπουλος Γιώργος 54.Τερζόγλου Χρήστος  55.Τζανακάκης Μάνος

56.Τζόβας Λευτέρης  57.Τόγιας Κώστας   58.Τρόντζος Γιώργος  59.Τσαπρούνης Γιάννης    60.Τσίγκρης Θοδωρής   61.Φίλιος Γιάννης   62.Φραγκιάς Νίκος    63.Χάλαρης Θωμάς   64.Χαρίτος Θέμης   65.Χατζηκώστας Κώστας  66.Χάφτας Θοδωρής   67.Χήνας Κυριάκος   68.Ψαρόπουλος Χρήστος”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Δάκρυσε ο Λιμνιάτης: «Μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από καριέρες»

Ο Γιώργος Λιμνιάτης «έσπασε» στις δηλώσεις του μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Προμηθέα στην…