Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο “Τιμή και προνόμιο”

“Τιμή και προνόμιο”

zisis katsikaris pau

zisis-katsikaris-pau

Τιμή και προνόμιο θεώρει ο Νίκος Ζήσης το γεγονός πως εκπροσωπεί για ακόμα μία χρονιά την Εθνική ομάδα σε ένα μεγάλο μπασκετικό ραντεβού. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αυριανό αγώνα με τη Σενεγάλη τονιζόντας πως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε.

“Αποτελεί τιμή και προνόμιο να παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για μια διοργάνωση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ η επόμενη θα γίνει πλέον το 2019. Πραγματικά είμαστε τυχεροί κι έχουμε μεγάλη ευκαιρία που αγωνιζόμαστε σε αυτό το τουρνουά”, υποστήριξε αρχικά ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας υποστηρίζοντας:

“Η ομάδα έκανε καλή δουλειά στην προετοιμασία. Είχαμε αρκετές απουσίες και μπήκαν πολλά νέα παιδιά στην Εθνική, αλλά το θετικό είναι ότι η ομάδα έδειξε βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι και τώρα έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”.

Όσο για το στοιχείο που ξεχωρίζει στη νέα ελληνική ομάδα, τόνισε: “Το βασικό νέο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι πως θα προσπαθεί να σκοράρει στα πρώτα δευτερόλεπτα των επιθέσεών της. Και γιατί έχουμε τους παίκτες με τα χαρακτηριστικά αυτά, αλλά και γιατί ίσως αντιμετωπίζουμε προβλήματα στο πέντε εναντίον πέντε. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο περισσότερους πόντους γίνεται από τέτοιες καταστάσεις”.

Τέλος όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με τη Σενεγάλη συμπλήρωσε: “Αυτό που θέλω να καταλάβει ο κόσμος κι επειδή τα τελευταία χρόνια την έχουμε πατήσει από υποδεέστερες αντιπάλους, όπως η Φινλανδία και η Νιγηρία, είναι πως όπως έχει παγκοσμιοποιηθεί το μπάσκετ δεν μπορείς να υποτιμάς κανέναν.

Μπορεί πολλοί να νομίζουν πως το πρόγραμμα ξεκινά εύκολα με Σενεγάλη και Φιλιππίνες και όσο πάει δυναμώνει, αλλά πρόκειται για παιχνίδια-παγίδες και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ομάδες που δεν παίζουν με ένα ευρωπαϊκό στυλ, αλλά περισσότερο με το ένστικτο. Θα προετοιμαστούμε καλά για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά στην εκκίνηση του τουρνουά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…