Κεντρική NBA “Ρουκέτα” από τα Γρεβενά
NBA

“Ρουκέτα” από τα Γρεβενά

kostas papanikolaou barcelona

kostas-papanikolaou-barcelona

Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος θα κάνει το άλμα για το ΝΒΑ. Για τους Χιούστον Ρόκετς. Ο δυναμικός φόργουορντ θα αφήσει τη Μπαρτσελόνα μετά από ένα χρόνο παρουσίας με στόχο να ακολουθήσει τον -μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στους “μπλαουγκράνα”- Τζόι Ντόρσεϊ στο Τέξας. Εκεί όπου θα συναντήσει τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Ντουάιτ Χάουαρντ.

Ο επί σειρά ετών παίκτης του Ολυμπιακού (με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα) δεν μπορεί να μείνει άλλο στην Ευρώπη. Οι Σειρήνες του ΝΒΑ ηχούν άλλωστε με εκκωφαντικό τρόπο στα αυτιά του. Επομένως δεν έχει παρά να τις ακούσει και να ετοιμάσει βαλίτσες για το Χιούστον.

Η μεταγραφή του όμως δεν είναι της… φτήνιας για τις “Ρουκέτες“, οι οποίες πλήρωσαν στη Μπαρτσελόνα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για να τον αποκτήσουν, ενώ προσέφεραν στον ίδιο διετές συμβόλαιο (σ.σ.: με όψιον της ομάδας για τον δεύτερο χρόνο) συνολικού ύψους 9.4 εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο φόργουορντ από τα Τρίκαλα (γεννήθηκε εκεί, αλλά μεγάλωσε στα Γρεβενά) συνεχίζει να αποδεικνύει πως… ταβάνι του είναι ο ουρανός. Από τον Πρωτέα Γρεβενών μεταπήδησε στον Άρη και από εκεί στον Ολυμπιακό. Τέσσερα χρόνια μετά πήρε μεταγραφή για τη Μπαρτσελόνα και πλέον έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Το ΝΒΑ.

Τα πράγματα είναι απλά: Θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Τσάντλερ Πάρσονς στις “Ρουκέτες” θέλοντας να αποδείξει πως η θέση του βρίσκεται στον “μαγικό κόσμο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…