Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Πρώτο δείγμα θετικό

Πρώτο δείγμα θετικό

sloukas serbia filiko

sloukas-serbia-filiko

Με νίκη ξεκίνησε η Ελλάδα τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που παρατάχθηκε δίχως τον -τιμωρημένο- Νικ Καλάθη και τον -τραυματία- Γιώργο Πρίντεζη, επιβλήθηκε της Σερβίας με 66-64 στον πρώτο της αγώνα στο Τουρνουά του Πο.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη είχε διάθεση για σκληρή άμυνα σε όλο το παιχνίδι, πίεσε καλά τη μπάλα και στο τέλος πήρε τη νίκη, αφού ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ έκανε ένα επιπόλαιο φάουλ στον Κώστα Βασιλειάδη, που με 2/2 βολές “έγραψε” το τελικό αποτέλεσμα. Πάνω που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα οδηγούταν στην παράταση.

Η νίκη πάντως ουδόλως ενδιαφέρει τον ομοσπονδιακό τεχνικό και τους παίκτες του. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία άλλωστε σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας είναι να ανεβαίνει διαρκώς ο βαθμός ετοιμότητας της “γαλανόλευκης” και να παρουσιάζονται εντός παρκέ όσα θέλει ο Φώτης Κατσικάρης.

Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δίνοντας τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να… ασχοληθούν παραπάνω απ ότι ενδεχομένως να περίμεναν με το παιχνίδι, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές (ειδικά στο τελευταίο λεπτό) που είδαμε ειδικές καταστάσεις από τις δύο ομάδες.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 29-29, 49-47, 64-66.
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μίτσοφ, Μίτσιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 11, Μπιέλιτσα 9, Μάρκοβιτς 4, Ραντούλιτσα 7, Κάτιτς 3, Στίματς 10, Σιμόνοβιτς 7, Μίτροβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 7, Γιόβιτς.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπόγρης, Μπουρούσης 19, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 11, Παπανικολάου 9, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 7, Γιάνκοβιτς 5, Βουγιούκας, Μάντζαρης 2, Αθηναίου 2, Αντετοκούνμπο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…