Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο “Να στηρίξουμε τα παιδιά”

“Να στηρίξουμε τα παιδιά”

diamantidis sinentefksi tipou telikoi

diamantidis-sinentefksi tipou-telikoi

Η Εθνική μας ομάδα ρίχνεται απόψε (21:00, ΑΝΤ1) στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο τη Σενεγάλη και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μιλώντας στη Metrosport, τόνισε πως άπαντες πρέπει να στηρίξουν τα παιδιά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που θα τα δώσουν όλα στην Ισπανία με στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται τη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού:

Για την εμπειρία του από τα δύο Μουντομπάσκετ που έπαιξε: “Ήταν μια τεράστια εμπειρία η συμμετοχή στις δυο αυτές διοργανώσεις και πραγματικά προσπάθησα να απολαύσω κάθε στιγμή αυτού του μεγάλου ραντεβού για τον παγκόσμιο αθλητισμό. Υπάρχουν στιγμές που θα που μου έχουν μείνει αξέχαστες και συγκαταλέγονται στις κορυφαίες στην καριέρα ενός μπασκετμπολίστα”.

Για το έπος του 2006: “Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων. Κερδίσαμε τους Αμερικανούς και προκριθήκαμε στον τελικό ενός Μουντομπάσκετ. Ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα και η παρουσία σε έναν τελικό αυτής της διοργάνωσης αποτελεί μεγάλη τιμή και τεράστια στιγμή για έναν αθλητή”.

Για τη σπουδαιότερη στιγμή του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας: “Αναμφισβήτητα η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2005, στο Βελιγράδι. Είναι ένας ευρωπαϊκός τίτλος με την Εθνική ομάδα της πατρίδας σου ύστερα μάλιστα από 16 χρόνια προσμονής και αναμονής για ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση για το ελληνικό μπάσκετ. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα για την καριέρα ενός αθλητή και χαίρομαι που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας”.

Για το πώς προετοιμαζόταν ο ίδιος για μια μεγάλη διοργάνωση: “Δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο απλά ήμουν συγκεντρωμένος στο κάθε κομμάτι της προετοιμασίας. Μετά το πρώτο στάδιο που το βάρος πέφτει στη φυσική κατάσταση, ακολουθεί το δεύτερο όπου όλοι οι παίκτες προσπαθούν να αφομοιώσουν τα συστήματα και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Ο στόχος μέσα και από τα φιλικά είναι να φτάσει η ομάδα στο πικ της απόδοσης της και να παρουσιαστεί έτοιμη στην έναρξη της διοργάνωσης”.

Για τη γνώμη του για τη σημερινή Εθνική: “Νομίζω πως τα τεχνικά σχόλια που γίνονται και οι αναλύσεις είναι λεπτομέρειες όταν έρχεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Εμείς που έχουμε βιώσει πως είναι να αποτελείς μέλος αυτής της ομάδας γνωρίζουμε την πίεση, το άγχος αλλά και τη στεναχώρια που βιώνουν οι παίκτες όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Η ευχή μου να είναι υγιείς όλοι οι παίκτες και να επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς θα είμαστε μαζί τους ό, τι κι αν κάνουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…