Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Νέα ήττα για τους Παίδες

Νέα ήττα για τους Παίδες

stathis papadakis paidon

stathis-papadakis-paidon

Η Εθνική Ομάδα Παίδων δεν κατάφερε να πάρει ούτε σήμερα το ροζ φύλλο γνωρίζοντας και νέα ήττα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας, αυτή τη φορά από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 56-51.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κυνηγούσε στο σκορ κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παρ’ όλο που κατάφερε να κρατήσει πολύ κοντά τους αντιπάλους του δεν μπόρεσε ποτέ να “πατήσει πόδι” στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ντζάναν Μουσα με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Νιέγκος Σικίρας (12π.-5ρ.). Τρομερή η αστοχία της ομάδας του Εμίρ Χάλιμιτς πίσω από τα 6μ75, καθώς τελείωσε το ματς με 0/13 τρίποντα!

Εκ της “γαλανόλευκης“, ξεχώρισε ο Γιώργος Τάρλας (10π.-6ρ.-2ασ.) με τον Βασίλη Χρηστίδη (8π.-11ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Οι Βόσνιοι έδειξαν με το καλημέρα τις διαθέσεις του ξεκινώντας δυνατά με ένα σερί 8-0 και παρά την πίεση της εθνικής μας, διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου (20-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση αντιστράφηκε. Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη ανέβασαν “στροφές” και μετά την αρχική ισοφάριση (20-20 στο 13’), πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (22-25) στο 17′,  χάρη σε τρίποντο του Τάρλα. Οι διεθνείς διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους (25-31) τρέχοντας επιμέρους σκορ 18-5.

Η Εθνική μπόρεσε να παραμείνει σε θέση οδηγού μέχρι το 25’. Τότε, ισοφαρίστηκε από τους αντιπάλους της (35-35) οι οποίοι εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι την ολιγωρία των διεθνών στην άμυνα και την αστοχία τους στην επίθεση, έτρεξαν επιμέρους σκορ 18-8 και ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο όντες μπροστά με 4 πόντους (43-39).

Στην τελευταία περίοδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίεσε πολύ καταφέρνοντας να φτάσει στην “πηγή” σε τρεις περιπτώσεις (43-43 στο 18’, 45-45 στο 17’, 47-47 στο 16’) χωρίς όμως να “πιει νερό”.

Από κει και έπειτα η Βοσνία επιβλήθηκε πλήρως και δεν άφησε περιθώρια στην Ελλάδα για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 25-31, 43-39, 56-51.
ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ (Χάλιμιτς): Καμπαρά, Ζόβκο 2, Λαμπους (6) Βόγιοβιτς , Ντρέζνιακ, Γκέγκιτς 5, Σικίρας 12, Τσερκεζοβιτς, Βερλάσεβιτς, Μουσά 21, Γιάχιτς, Αντούνοβιτς 10.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Λούντζης, Μοραΐτης 7 (1), Γοργόνης 7 (2), Σκούφης 6, Μπολάτογλου, Κούτρας 3 (1), Χατζηκυριακίδης, Χρηστίδης 8 (11ρ.), Παπαδάκης 2, Τάρλας 10 (2), Τάταρης 8, Κουρεπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…