Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Λύγισαν” οι Παίδες

“Λύγισαν” οι Παίδες

stathis papadakis paidon

stathis-papadakis-paidon

Ογδόντα δευτερόλεπτα αρκούσαν προκειμένου να “λυγίσουν” την Εθνική ομάδα των Παίδων στο πρώτο της παιχνίδι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λετονίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα κατάφερε απέναντι στους διοργανωτές καθώς ηττήθηκε με 74-67 ξεκινώντας με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Παρόλ’ αυτά, έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει αρχικά την πρόκριση στη β’ φάση και από εκεί και πέρα το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να “πατήσει το γκάζι”. Από τη μία η Ελλάδα προσπαθούσε να σκοράρει μέσα από το “ζωγραφιστό”, από την άλλη η Λετονία στηριζόταν στην υπεροχή της στα ριμπάουντ (σ.σ.: τελείωσε τον αγώνα έχοντας δεκαεφτά περισσότερα!).

Με τις δύο ομάδες να βρίσκονται χέρι χέρι στο σκορ, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. “Έτρεξαν” ένα σερί σκοράροντας οκτώ αναπάντητους πόντους στο τελευταίο 1’20” του αγώνα και κάπως έτσι πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα, απέναντι στην Ελλάδα που πάντως έδειξε αρκετά καλά στοιχεία.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 35-35, 54-58, 67-74.
ΕΛΛΑΔΑ (Μανουσέλης): Λούντζης 5 (1), Μωραϊτης 8, Γοργόνης 8, Σκούφης 5 (1), Μπολάτογλου 2, Κούτρας 4, Χατζηκυριακίδης, Χρηστίδης 13 (7 ριμπ.), Παπαδάκης 5 (1), Τάρλας 8 (2), Τάταρης 9.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Γκαϊλίτις): Ζόρικς 19 (3), Ζότοβς 5 (1), Μπλούμπεργκς 9 (12 ριμπ.), Κούρουκς 22 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Μπάνγκα 2, Γιάνσονς, Ρουντζίτις, Στράουτινς 10 (2 τρίπ., 12 ριμπ.), Ντέμπσκις, Ούπε 3 (1), Γκαρόζα 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…