Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Κροατία – Φιλιππίνες 81-78

Κροατία – Φιλιππίνες 81-78

tomic ocampo world cup

tomic-ocampo-world cup

Σε μια εξαιρετικά κλειστή αναμέτρηση, που δεν προμηνυόταν τέτοια, η οποία κρίθηκε στην παράταση, η Κροατία πέρασε “δια πυρός και σιδήρου” αλλά κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στις Φιλιππίνες επικρατώντας με 81-78.

Οι Κροατές είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια αλλά οι Φιλιππινέζοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και έδειξαν πολλά ψυχικά αποθέματα όμως δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (26π.-3ρ.-2κλ.) ήταν φανταστικός αποτελώντας τον καθοριστικότερο παράγοντα για τη νίκη της ομάδας του, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Σίμον Κρούνοσλαβ (12π.-7ρ.-3ασ.) και Ντάριο Σάριτς (10π.-9ρ.-4ασ.)

Εκ των Φιλιππίνων, ο Άντρεϊ Μπλατς (28π.-12ρ.) ήταν συγκλονιστικός ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Τζεφ Τσαν (17π. με 4/6 τρ.-4κλ.).

Η Κροατία μπήκε φορτσάτη με το καλημέρα και μετά το 4-4 στα πρώτα 3’, έτρεξε ένα φοβερό σερί 13-0 εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +13 (17-4) ύστερα από 8’ παιχνιδιού. Οι Φιλιππίνες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό πόντων έτσι η εναρκτήρια περίοδος βρήκε μπροστά τους Κροάτες, που έβγαζαν φωτιές έχοντας μπροστάρηδες τους Μπογκντάνοβιτς και Σάρις, με 23-9!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Φιλιππινέζοι προσπάθησαν να επανέλθουν και με κύριο εκφραστή τον Τζεφ Τσαν και τον Άντρεϊ Μπλατς να δίνει σημαντικές βοήθειες κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ (8), κατάφεραν να μειώσουν σταδιακά τη διαφορά και το τρίποντο του πρώτου, 2’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, διαμόρφωσε το 37-31 του πρώτου εικοσαλέπτου.

Η Κροατία συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και την πρωτοκαθεδρία στο σκορ και στο δεύτερο μέρος αλλά οι Φιλιππίνες δεν της επέτρεψαν ποτέ να χτίσει διαφορά ασφαλείας μένοντας κοντά καθ’ όλη τη διάρκεια.

Ο Μπογκντάνοβιτς βρισκόταν σε μεγάλα κέφια, σκοράροντας συνεχώς και έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ντάριτς αλλά ο Μπλατς ήταν επιβλητικός κάτω από τις ρακέτες μαζεύοντας ριμπάουντ και βρίσκοντας ακόμα πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι με τον Τσαν να αποτελεί τον “συνοδοιπόρο” του. Κάπως έτσι η διαφορά έπεσε στους 4 (48-44 στο 27’) αλλά εν συνεχεία οι Κροάτες πάτησαν πόδι και μπήκαν στην τελευταία περίοδο προηγούμενοι με 8 πόντους (57-49).

Η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με το σκορ στο 64-59 υπέρ των Κροατών 5’ πριν την κόρνα της λήξης, δύο τρίποντα του Τσαν και του Μπλατς καθώς και ένα ενδιάμεσο καλάθι του Πίνγκρις έφεραν το ματς στα ίσα για πρώτη φορά και λίγο αργότερα το προβάδισμα άλλαξε στρατόπεδο χάρη στις 3 εύστοχες βολές του Τσαν (66-67 στο 37’) λόγω του φάουλ που χρεώθηκε στον Σάριτς. Το καλάθι του Μπλατς λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά (66-69 στο 38΄) οδήγησε τον Γιάσμιν Ρέπεσα να καλέσει τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του.

Σίμον (3ποντο) και Σάριτς ανταποκρίθηκαν στα λόγια του προπονητή τους και έδωσαν ξανά στην Κροατία θέση οδηγού (71-69) με 1:33 να απομένουν και το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας διαμόρφωσε ο Τζέισον Ουίλιαμ (71-71) 40’’ πριν την κόρνα της λήξης καθώς ο Τσαν αστόχησε σε σουτ στην εκπνοή που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του.

Και στην παράταση η μάχη ήταν “στήθος με στήθος” (75-75 στο 43’) αλλά οι Κροάτες ήταν ψυχραιμότεροι και πιο εύστοχοι πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 23-9, 37-31, 57-49, 71-71, 81-78
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ρέπεσα): Τόμις 8 (11ρ.), Άντριτς, Λαφαγιέτ 4, Μπογκντάνοβιτς 26 (2), Σάριτς 10 (9ρ.), Ρούντεζ 4, Ούκιτς 5 (1), Σίμον 12 (2), Μάρκοτα 5 (1), Χεζόνια, Ζόριτς 4, Μπάμπιτ 3 (1).
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ (Ρέγιες): Αλαπατζ 4 (1), Τενόριο 2, Τσαν 17 (4/6 τρ.), Ουίλιαμ 6 (1), Ντέιβιντ, Ντε Οκάμπο 5 (1), Νόργουντ 2, Μπλατς 28 (3/4 τρ.-12ρ.), Φαγιάρντο 2, Νταλισταν 2, Αγκιλάρ, Πίνγκρις 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…