Κεντρική Ασίστ Shadow Η ζημιά και το κέρδος

Η ζημιά και το κέρδος

papanikolaou barcelona

papanikolaou-barcelona

Ο Κώστας Παπανικολάου συνεχίζει να κάνει βήματα (άλματα) προόδου στην επαγγελματική του καριέρα καθώς τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Λίγα μόλις χρόνια μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών της Ρόδου (2009), ο “Παπ” είδε τους κόπους του να ανταμείβονται.

Αρχικά με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και την κατάκτηση της Ευρωλίγκα (εις διπλούν), εν συνεχεία με την μεταπήδηση στη Μπαρτσελόνα και την κατάκτηση της Liga Endesa και εσχάτως με την… μετακόμιση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για λογαριασμό των Χιούστον Ρόκετς.

Ο παίκτης είναι απόλυτα κερδισμένος (αγωνιστικά και οικονομικά) από τη μεταγραφή του στις “Ρουκέτες“. Όχι όμως και η Μπαρτσελόνα, που είδε μία μεγάλη επένδυση να “κάνει φτερά” μέσα σε ένα χρόνο, αφήνοντάς την… στον άσο.

Κι αυτό γιατί οι Καταλανοί ξόδεψαν συνολικά για τον “Παπ” το ποσό των 3.3 εκατ. ευρώ (για ένα χρόνο!), την ίδια ώρα που εισέπραξαν μόλις 1 εκατ. ευρώ για να τον αποδεσμεύσουν και να τον αφήσουν να πάει στο ΝΒΑ. Δηλαδή, υπέστησαν “ζημιά” ύψους 2.3 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο deal, με βάση τις νέες εξελίξεις. Ο 24χρονος παίκτης είχε εκφράσει άλλωστε την επιθυμία του να μετακομίσει σύντομα στο ΝΒΑ, οπότε η πώλησή του στους “μπλαουγκράνα” ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν οι “ερυθρόλευκοι”.

Έβαλαν στα ταμεία τους 1.5 εκατ. ευρώ, γλίτωσαν το συμβόλαιό του (μαζί με την εφορία το ποσό ανερχόταν περίπου στα 800 χιλ. ευρώ) και μπόρεσαν στη συνέχεια να επενδύσουν εκεί όπου αυτοί ήθελαν.

ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόνα σημειώσατε “1”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…