Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Εφιαλτικό καλοκαίρι

Εφιαλτικό καλοκαίρι

tzougkraki korasidon

tzougkraki-korasidon

Το απογοητευτικό καλοκαίρι των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Γυναικών ολοκληρώθηκε. Τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε ήταν αυτή των Κορασίδων, η οποία ηττήθηκε από την Πορτογαλία με 53-38 και πήρε τον δρόμο για τη Β’ κατηγορία. Όπως συνέβη τόσο με τις Νεάνιδες όσο και τις Νέες Γυναίκες.

Η ομάδα του Θάνου Σόφτση ξεκίνησε από μειονεκτική θέση τον αγώνα, αλλά αυτό δεν της απαγόρευε το όνειρο της σωτηρίας. Αντίθετα, που παρά το -10 (13-23) του πρώτου μέρους, είχε ακόμη ελπίδες για να πετύχει τον στόχο της. Το τρίτο δεκάλεπτο όμως αρκούσε για να “σκοτώσει” τα όνειρα όλων.

Η Πορτογαλία κυριάρχησε στο παρκέ, δέχθηκε μόνο τρεις (!) πόντους, την ώρα που σκόραρε δεκαοχτώ, και κάπως έτσι έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή κερδίζοντας την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία.

Αντίθετα, η “γαλανόλευκη” δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον στόχο που είχε θέσει εξ αρχής, ολοκληρώνοντας με άσχημο τρόπο ίσως το χειρότερο καλοκαίρι για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα την τελευταία δεκαετία.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 13-23, 16-41, 38-53.
ΕΛΛΑΔΑ (Σόφτσης): Τζουγκράκη 11 (3), Βιντσιλαίου 4, Τσουκαλά 4, Αλεξίου 1, Κολλάτου 14 (4), Σταυρόπουλος, Δημητριάδου, Παπαρδέλα 2, Γεροστέργιου, Τσιχλάκη, Δανδουλάκη 2.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Νέβες): Ροντρίγκεζ 10, Αντρέ 4, Άλβες, Σίλβα 13 (10 ριμπ.), Καμπράλ 3, Πινέιρο 2, Γιορντάο 12 (18 ριμπ.), Νούνιες 4, Ματέους 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…