Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Επιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες

pefanis u17

pefanis-u17

Πίσω της άφησε η Εθνική εφήβων την ήττα-αποκλεισμό από την Αυστραλία και επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας της Αιγύπτου με 67-50 για τους αγώνες κατάταξης των θέσεων 9-16.

Ο Πεφάνης ήταν πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 16 πόντους, ενώ εξαιρετική απόδοση έπιασε και ο Παπαγιάννης που έκανε double-double με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου μπήκε συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και έδειξε από την πρώτη φάση ότι είναι αποφασισμένη να δώσει απαντήσεις για τον αποκλεισμό και να εξασφαλίσει εύκολα τη νίκη κόντρα στην αντίπαλό της.

Έτσι, κατάφερε να προηγηθεί με +20 (26-6) με τη λήξη της πρώτης περιόδου, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα. Το επιθετικό κρεσέντο της Εθνικής περιορίστηκε στη δεύτερη περίοδο, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Αίγυπτο να μειώσει στο σκορ, ωστόσο, η ελληνικά ομάδα κατάφερνε να διατηρεί διαφορά ασφαλείας, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 34-20.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Παπανικολάου έπιασαν τα στάνταρ της πρώτης περιόδου και ξέφυγαν ακόμα περισσότερο, βάζοντας τέλος στην υπόθεση νίκη, ενώ η τέταρτη περίοδος μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 34-20, 51-28, 67-50.
ΕΛΛΑΔΑ: Κόνιαρης 6 (2), Ντουζίδης 2, Μιλεντίγιεβιτς 11 (2), Φλιώνης 8 (2), Μιχαλούτσος, Πεφάνης 16 (4), Δίπλαρος 1, Σκόρδας 2, Καμάρας, Μουράτος 5, Παπαγιάννης 12, Χαραλαμπόπουλος 4.
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Μοχάμεντ 6, Ελμορσί, Μπαρκ 1, Μετγουελι 2, Σααντέλιν 2, Φαράγκ, Αμπεντελράχμαν 6, Ελσαφγουάνι 16, Ελσχέικα 6, Καλάφ 10, Χουεσίν 1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…