Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Αποφασίζει και διατάζει

Αποφασίζει και διατάζει

papadimitriou nikos

papadimitriou-nikos

Ο Νίκος Παπαδημητρίου ξεκίνησε μάλλον “δειλά” τη θητεία του ως πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ, αλλά όσο περνά ο καιρός τόσο νιώθει όχι περισσότερο πρόεδρος (αυτό δεν θα ήταν κατ’ ανάγκη κακό), αλλά “ιδιοκτήτης” του συνδέσμου και αρμόδιος για να αποφασίζει (από μόνος του) για θέματα μεγαλύτερα από το παραγοντικό του μπόι, όπως αυτό της αύξησης του ορίου ηλικίας των διαιτητών.

Το ότι βγαίνει δεξιά κι αριστερά και λέει ότι ο Σύνδεσμος της Αθήνας είναι κατά της αύξησης του ορίου ηλικίας, χωρίς να υπάρχει απόφαση είτε του Δ.Σ., είτε (κι αυτό είναι το σωστό, για ένα τόσο σοβαρό θέμα) της Γενικής Συνέλευσης, είναι το λιγότερο. Έπεα πτερόεντα τα λόγια του προέδρου, αν και δείχνουν μια… καθεστωτική αντίληψη.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου “αποφάσισε” αν και ήταν αναρμόδιος πως ο Βασίλης Αφεντουλίδης δεν θα συνεχίσει, ακόμα κι αν αυξηθεί το όριο ηλικίας. Και το έπραξε από τη στιγμή που… πήρε επάνω του το θέμα της δήλωσης ενεργείας του έμπειρου Αθηναίου διαιτητή.

Η ημερομηνία που μπορούσε ένας διαιτητής να δηλώσει “ενεργός” ήταν η 10η Ιουλίου. Μέχρι τότε μπορούσε κι ο Αφεντουλίδης το έπραξε μία μέρα νωρίτερα (στις 9 του περασμένου μήνα). Χωρίς να έχει πλήρες φάκελο (με ποινικό μητρώο και κάποια άλλα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά).

Έκανε αυτό που εδώ και χρόνια κάνουν όλοι. Κατέθεσε τη δήλωση και θα μάζευε τα δικαιολογητικά στη συνέχεια. Ο Νίκος Παπαδημητρίου αποφάσισε πως δεν έπρεπε να στείλει τη δήλωση, παίρνοντας επάνω του την υπόθεση, κάτι που δεν έκανε σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων διαιτητών (των περισσοτέρων), που δεν είχαν… πλήρεις φακέλους.

Το γιατί το γνωρίζει ο ίδιος. Πρόδηλο είναι πως έχει να κάνει σχέση με την άποψή του (την προσωπική κι όχι του ΣΕΔΚΑ) για την αύξηση ορίου ηλικίας. Όμως, είναι απαράδεκτο για έναν πρόεδρο να “αποφασίζει και να διατάζει” εν έτη 2014. Κι είμαι περίεργος να δω τί θα πει στον Αφεντουλίδη και στα μέλη του συνδέσμου της Αθήνας, αν τελικά αυξηθεί το όριο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…