Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Αλλιώτικη εμπειρία

Αλλιώτικη εμπειρία

kaselakis ethniki 3on3

kaselakis-ethniki 3on3

Ο Λεωνίδας Κασελάκης αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα 3Χ3 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ, μαζί με τους Νίκο Παππά, Νώντας Παπαντωνίου και Γρηγόρη Ραλλάτο προκρίθηκαν εν τέλει στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο Κασελάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την εμπειρία του “μονού” και έκανε την αποτίμηση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ήταν ωραία εμπειρία και σίγουρα διαφορετική, καθώς δεν είχα την εμπειρία ενός τουρνουά 3Χ3. Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και πολύ σκληρό παιχνίδι. Ήμασταν πιο μπασκετική ομάδα από τις άλλες, αλλά χρειαζόμαστε εμπειρία και θα πρέπει να εξοικειωθούμε, να προπονηθούμε σε αυτό. Ήταν κάτι που μέτρησε στον τελικό”.

-Εκεί όπου χάσαμε από τη Σερβία, μία από τις καλύτερες ομάδες σε τουρνουά 3Χ3 παγκοσμίως…

“Πιστεύω ότι μπασκετικά ήμασταν καλύτεροι και από τη Σερβία. Κι εκεί όμως μέτρησε η έλλειψη εμπειρίας. Θα ήταν εντελώς διαφορετικό, αν οι κανονισμοί είχαν γίνει κτήμα μας, κάτι που γίνεται με την επανάληψη. Στο 5 εναντίον 5 καλύτεροι είμαστε εμείς, αλλά εκεί πρέπει να ξέρεις να χρησιμοποιείς τα φάουλ, το πότε θα βγεις στο τρίποντο, το πώς θα χρησιμοποιήσεις το χρόνο. Και αυτά, η συγκεκριμένη ομάδα της Σερβίας τα γνωρίζει πολύ καλύτερα”.

-Ο στόχος έτσι κι αλλιώς είχε επιτευχθεί, έτσι δεν είναι;

“Ναι… Σίγουρα… Ο στόχος ήταν να μπούμε στην τελική φάση, κάτι το οποίο καταφέραμε σχετικά εύκολα. Για εμάς ήταν σημαντικό και το ταξίδι το ίδιο με παίκτες που είχαμε βρεθεί συμπαίκτες και για ένα διήμερο βιώσαμε κάτι εντελώς διαφορετικό”.

-Γενικότερα το τουρνουά 3X3 ως εμπειρία πώς σου φάνηκε;

“Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία… Αυτό που διαφαίνεται ως προσανατολισμός βέβαια είναι ότι θέλουν να “ανοίξουν” το τουρνουά αυτό και στους ερασιτέχνες αθλητές, όχι μόνο στους επαγγελματίες. Ίσως γι αυτό και είναι πιο σκληρό, επιτρέπει τις επαφές περισσότερο… Το αν μου άρεσε; Ναι… Γιατί έτσι κι αλλιώς το μπάσκετ όλοι το μάθαμε από τα μονά που παίζαμε με τους φίλους μας. Μου άρεσε η διαδικασία αυτή και σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω την εμπειρία αυτή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…