Κεντρική Ασίστ Basketbase Ένας “πράσινος” στη Σεβίλλη

Ένας “πράσινος” στη Σεβίλλη

roth petridis

roth-petridis

petridis-giorgosΠριν δύο μέρες η Σεβίλλη ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αμερικανού Σκοτ Ροθ στην τεχνική της ηγεσία και αναφέρθηκε φευγαλέα το γεγονός ότι κάποια στιγμή φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το eBasket.gr βρίσκει την αφορμή για να εστιάσει σε εκείνο το πέρασμα του 51χρονου πια τεχνικού.

Ο Σκοτ Ροθ αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο Κόρατς της σεζόν 1991-92 ως δεύτερος ξένος της ομάδας αφού ως πρώτος έπαιζε και στο πρωτάθλημα ο Αντόνιο Ντέιβις. Ηταν πάουερ φόργουρντ που σε 229′ συμμετοχής είχε: 122 πόντους με 21/32 βολές, 34/59 δίποντα, 11/35 τρίποντα, 18-4 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 15 κλεψίματα και 12 λάθη.

Προπονητής των “πράσινων” ήταν ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς και ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση του Κόρατς αντιμετώπισε την Γαλλική Σεν Κέντεν από την οποία έχασε εκτός έδρας με 69-57 αλλά κατάφερε να της επιβληθεί με 77-62 στην Αθήνα για να περάσει στην 2η φάση. Εκεί σημείωσε μία εξίσου δύσκολη πρόκριση επί της Βοϊβοντίνα αφού έχασε με 77-74 στο πρώτο αλλά επικράτησε 81-68 στο δεύτερο παιχνίδι.

Και τα δύο είχαν γίνει στον “Τάφο του Ινδού” λόγω του πολέμου που ήταν σε εξέλιξη στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Έτσι οι “πράσινοι” πέρασαν στον όμιλο όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Γαλλική Σολέ, την Ιταλική Μεσατζέρο Ρόμα και την Ισπανική Σαραγόσα που αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε με απολογισμό 1-5 νικώντας μόνο την Σαραγόσα εντός έδρας με 71-67. Έχασε στην Ισπανία με 94-80 όπως έχασε και στα δύο ματς από την Σολέ (75-84 εντός και 90-68 εκτός έδρας) και την Μεσατζέρο (84-75 εκτός και 96-99 εντός έδρας).

roth-petridis1

Κάπως έτσι εξελίχθηκε το σύντομο πέρασμα του Σκοτ Ροθ από την χώρα μας. Επρόκειτο για παίκτη που έγινε ντραφτ από τους Σπερς το 1985 και μέτρησε 160 παιχνίδια στο ΝΒΑ πριν έρθει στην Ευρώπη αρχικά για την Ταού και στη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό αν και είχε περάσει τον Ατλαντικό πριν παίξει στο ΝΒΑ την διετία 1985-87 με την Εφές Πίλσεν.

Από το 1996 άρχισε καριέρα προπονητή περνώντας ως ασίσταντ από τους Μάβερικς, τους Γκρίζλις, τους Ουόριορς και τους Ράπτορς για να επιστρέψει αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη ως προπονητής της Σεβίλλης στην ACB.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…