Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Έκπτωτος ο Σουλτάνος

Έκπτωτος ο Σουλτάνος

vasilakopoulos new

vasilakopoulos-new

Πέφτει! Κατακρημνίζεται! Για πρώτη φορά τα σωματεία, τα κύτταρα του μπάσκετ, το εκλογικό του σώμα, τον απομονώνουν. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι έκπτωτος και σύντομα αυτό θα επικυρωθεί. Για την ώρα συνεχίζει στον κατηφορικό δρόμο, αναζητώντας τον… πάτο του βαρελιού. Κι όσο κι αν οι “αυλικοί” προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια, ο αντίλαλος από τις φωνές του μπασκετόκοσμου, φτάνει παντού.

Χθες, Δευτέρα, παραδόθηκε ψήφισμα για σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΣΚΑΝΑ, το οποίο συνυπογράφουν 33 σωματεία! Τα σωματεία διαμαρτύρονται για την επιβολή του “κεφαλικού φόρου” από την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑΝΑ, στα δελτία εγγραφών και μεταγραφών των αθλητών.

Μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων της ΕΣΚΑΝΑ θα είναι οι οικονομικές επιβαρύνσεις προς τα σωματεία που επιβάλλει η ΕΟΚ και η ΕΣΚΑΝΑ. Ζητείται η κατάργηση της χρέωσης της ανανέωσης δελτίων, η μείωση του κόστους εγγραφών/μεταγραφών αθλητών και των φύλλων αγώνων και η επανεξέταση των λοιπών οικονομικών επιβαρύνσεων (παράβολα συμμετοχής πρωταθλημάτων, έξοδα διαιτητών, κριτών, κομισαρίων κλπ.).

Επειδή μπορεί να μην έχετε πλήρη εικόνα, η ΕΣΚΑΝΑ αριθμεί γύρω στα 70 σωματεία, αριθμός που δεν είναι απόλυτος (δεν θα το αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο) κι ίσως είναι αρκετά μικρότερος. Έτσι κι αλλιώς, ένας στους δύο ζητά σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ένας στους δύο διαμαρτύρεται, ένας στους δύο βγήκε στα… κεραμίδια.

Αυτό σημαίνει πως το “φιρμάνι του Σουλτάνου” πετάγεται στα σκουπίδια. Ήδη, άλλωστε, στις περισσότερες Ενώσεις οι τιμές για τον “κεφαλικό φόρο” παίζουν από ένα έως πέντε ευρώ. Ή αλλιώς, όσα μπορέσουμε να πάρουμε, για να μην μας πάρουν με τις λεμονόκουπες.

Το κατεστημένο πέφτει. Το άθλημα θα το παραδώσουν αυτοί που το κυβέρνησαν τόσα χρόνια, εκεί που το παρέλαβαν πριν από μια τριακονταετία. Με μια διαφορά: Θα είναι πτωχευμένο και καταχρεωμένο. Σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο οικονομικά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…