Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Μεγάλη ευκαιρία”

“Μεγάλη ευκαιρία”

mexas

Ύστερα από τρία χρόνια στον πάγκο του ΚΑΟΔ, ως συνεργάτης του Γιώργου Καλαφατάκη αρχικά και του Νέναντ Μάρκοβιτς, στη συνέχεια, ο Κώστας Μέξας έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τα ηνία της δραμινής ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο 38χρονος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, για το νέο αυτό κεφάλαιο, τους στόχους της σεζόν και τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αναβάθμιση του σε head coach:

“Σίγουρα αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Έπειτα από τρία χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα ως άμεσος συνεργάτης οι διοικούντες μου έδειξαν εμπιστοσύνη και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Ίσως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου κι είχαν ωριμάσει αρκετά όλες οι συνθήκες για να γίνει αυτή η μετάβαση. Ελπίζω και θα δουλέψω σκληρά ώστε το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει όλους”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον μετά την περσινή πολύ καλή πορεία:

“Η περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ καλή. Είχαμε μία ομάδα που βρήκε πολύ γρήγορα χημεία γιατί αποτελούνταν από καλούς χαρακτήρες κι αυτό έβγαινε μέσα στο γήπεδο. Εκτός αυτού οι σχέσεις μεταξύ του προπονητικού τιμ και των παικτών ήταν άριστες και βοηθήσαν σημαντικά στην πορεία της ομάδας.

Όπως είναι φυσικό αυτή η καλή πορεία ανέβασε πολύ το κασέ των περισσότερων αθλητών καθιστώντας δύσκολο για την ομάδα μας να κρατήσει τον κορμό των ξένων παικτών. Όσον αφορά τους Έλληνες ελπίζω σε μεγάλο βαθμό να μείνει ο ίδιος, όμως στους ξένους είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πρωταρχικός για εμάς στόχος είναι να βρούμε παιδιά που θα ταιριάζουν στο προφίλ και την φιλοσοφία που έχει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και σε συνδυασμό με τον χαρακτήρα τους να δέσουν γρήγορα.

Από εκεί και πέρα είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους, καθώς τα ρόστερ των ομάδων και το δικό μας δεν έχουν διαμορφωθεί. Ο ουσιαστικός στόχος μας θα είναι κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βοηθιέται η ομάδα αλλά και οι παίκτες ξεχωριστά”.

Για το ρόστερ και πως θα στελεχωθεί:

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμβόλαια με τους Σλαφτσάκη, Σπυριδωνίδη, Χρυσικόπουλο και τον μικρό τον Κολοβή που είναι ένας σημαντικός κορμός από τους Έλληνες που είχαμε πέρσι. Επίσης είμαστε σε συζητήσεις με τους Ζάρα και Μπένα για το μέλλον τους. Το σίγουρο είναι ότι θα επιδιώξουμε να φέρουμε ακόμα έναν Έλληνα, ο οποίος αν γίνεται θα θέλαμε να είναι νεαρής ηλικίας χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν βρούμε κάτι άλλο καλό δεν θα κινηθούμε να το αποκτήσουμε.

Αναφορικά με τους ξένους έχουμε κλείσει το back up στον άσο που είναι ο κοινοτικός Βασόγιεβιτς, ενώ είμαστε πολύ κοντά στον Αμερικανό που προορίζεται για βασικός. Στις υπόλοιπες θέσεις ο ένας ξένος θα αγωνίζεται στο “δύο” και τρεις στις θέσεις των ψηλών“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

ΣΕΠΚ: “Πάγια θέση μας η επιστροφή στα γήπεδα, θα καλύψουμε το κόστος των rapid test”

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση του επισημαίνει το γεγονός ότ…