Κεντρική NBA “Δικαιολογημένος πόλεμος”
NBA

“Δικαιολογημένος πόλεμος”

blatt-parousiasi-cavs

Ο πόλεμος στη πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς έχει προκαλέσει σοκ σε όλο τον κόσμο. Αμφότερες οι πλευρές πατούν επί πτωμάτων (κυριολεκτικά) με τουλάχιστον 1.600 άμαχους Παλαιστινίους, ανάμεσα τους και πάρα πολλά παιδιά, να έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ κλήθηκε να καταθέσει τη γνώμη του για τον πόλεμο που κήρυξε το Ισραήλ στην οργάνωση της Χαμάς. Η απάντηση του ήταν αφοπλιστική, με την κακή έννοια. Ο επί χρόνια προπονητής της Μακάμπι, και Αμερικανοεβραίος τεχνικός, υποστήριξε ανοικτά τον πόλεμο τονίζοντας πως πρόκειται για “τον πιο δικαιολογημένο” που έχει συμβεί και χαρακτήρισε αναγκαία την παρεμβολή του Ισραήλ:

“Κατά τη γνώμη μου, αυτός ο πόλεμος στον οποίο ενεπλάκη το Ισραήλ είναι ο πιο δικαιολογημένος από αυτούς που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια. Λυπάμαι πραγματικά για όσα συμβαίνουν στη Γάζα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να παρέμβουμε εκεί, έτσι ώστε το Ισραήλ να επιβάλλει την ηρεμία μια και καλή και όλοι να μπορούμε να ζήσουμε εν ειρήνη“.

Αμφιβάλλουμε ως το κατά πόσο είναι δυνατό να χωρέσουν στην ίδια πρόταση οι λέξεις “δικαιολογημένος” , “πόλεμος” και “ειρήνη”…

Load More Related Articles
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
  • Η αναβίωση του Rivalry

    Η ελληνική “μητέρα των μαχών” ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αποτελεί το πιο καυτό ν…
  • Rebounding Life (vid)

    Έχεις αναρωτηθεί για τη σημασία των δεδομένων ή ασήμαντων λεπτομερειών και το πόσο διαφορε…
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

  Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …