Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Τσεχία – Τουρκία 64-81

Τσεχία – Τουρκία 64-81

Czech Republic turkey kriti14

Czech-Republic-turkey-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Ήταν σχεδόν… δεδομένο πως η Τουρκία δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στην Τσεχία (81-64). Και πως να αντιμετωπίσει άλλωστε όταν πρόκειται για έναν αγώνα που μοιάζει με τη μάχη του Δαυίδ (Τσεχία) με τον Γολιάθ (Τουρκία). Παρόλ’ αυτά, οι παίκτες του Ερχάν Τοκέρ φρόντισαν να δείξουν κι εντός παρκέ ποια είναι η καλύτερη ομάδα.

Η Τουρκία ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας διάθεση να ξεμπερδεύει από νωρίς. Βλέπετε, δεν ήθελε να μπει σε διαδικασίες… ντέρμπι, παρότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα της στοίχιζε έτσι κι αλλιώς βαθμολογικά (σ.σ.: η Τσεχία έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης).

Δείγμα της επιθετικότητας με την οποία μπήκαν στο γήπεδο οι Τούρκοι είναι το γεγονός πως δεν άργησαν να αποκτήσουν αέρα δεκατεσσάρων πόντων (20-6) μόλις στο 7ο λεπτό, διάστημα στο οποίο οι Καρτάλ Οζμιζράκ και Μετεκάν Μπιρσέν έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Την ίδια ώρα που οι Τσέχοι ήταν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων.

Το τουρκικό προβάδισμα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στο 14ο λεπτό (15-34), με τον Τσεντί Οσμάν να είναι αυτός που πλέον πήρε τη μπαγκέτα της ομάδας του. Οι Τούρκοι έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό και με δεδομένο πως ο Μίροσλαβ Μάρκο δεν είχε πολλούς παίκτες στη διάθεσή του (“Όπου φτωχός κι η μοίρα του“), το έργο τους γινόταν ολοένα και πιο εύκολο.

Το +17 (33-50) του πρώτου μέρους ήταν άλλωστε ενδεικτικό του τι γινόταν (ή δεν… γινόταν) στο παρκέ, με τους “κόκκινους” να “καθαρίζουν τη μπουγάδα” από το 20ο λεπτό και να καλούνται να κάνουν μία απλή διαχείρηση στην επανάληψη.

Μία διαχείρηση που έγινε με απόλυτη επιτυχία αφού η Τσεχία δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντίθετα, διατηρούσε τον ρόλο κομπάρσου που είχε από νωρίς στην αναμέτρηση όντας ανήμπορη ακόμα και να δυσκολέψει στο ελάχιστο τους αντιπάλους της, για τους οποίους παρεμπιπτόντως ο Ερχάν Τοκέρ είδε σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο καθισμένος στον πάγκο.

Το τελικό 81-64 απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των νικητών, οι οποίοι είχαν παράλληλα την ευκαιρία να ξεκουράσουν κάποιους βασικούς παίκτες τους, με τον Τούρκο προπονητή να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής και να δίνει ανάσες σε αυτούς που το είχαν ανάγκη από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 33-50, 52-65, 64-81.
ΤΣΕΧΙΑ (Μάρκο): Ντέντεκ 4 91), Πούμπρλα, Κουρίλ 2, Φεστρ 17 (1), Σουκάλ, Σλέχτα 8 (2), Στεγκμπάουερ, Κρίβανεκ 3, Σλάνινα 11, Πέτερκα 19 (3).
ΤΟΥΡΚΙΑ (Τοκέρ): Τσεβίκ 3 (1), Σανλί 9 (1), Οσμάν 6 (2), Τουρέν, Μπιρσέν 24 (2 τρίπ., 7 ριμπ., 6 ασ.), Κοσούτ 5 (3 κοψ.), Κοσάρ, Οζμιζράκ 7 (1), Ντεμίρ 7 (1), Αλτουνμπέι 5 (1), Γιασάρ 2, Ερουλκού 13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …