Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Τσεχία – Ουγγαρία 64-73

Τσεχία – Ουγγαρία 64-73

hungary kriti14

hungary-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Μπορεί η Ουγγαρία να μην είναι η πιο ποιοτική ομάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, είναι όμως η πιο μαχητική. Μακράν. Το συγκρότημα του Ατίλα Βαράντι συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την αυταπάρνησή της εντός παρκέ καθώς επιβλήθηκε και της Τσεχίας (73-64) κάνοντας ακόμη ένα βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής στην Α’ Κατηγορία.

Τί κι αν η αρχή του αγώνα δεν προμήνυε την επικράτηση των Ούγγρων (σ.σ.: η Τσεχία προηγήθηκε με +10 στο α’ δεκάλεπτο); Η Ουγγαρία βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και σταδιακά να μπει ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο δύο πράγματα.

Αφενός οι 13 πόντου που σημείωσε ο Μπένεντεκ Βαράντι στο α’ δεκάλεπτο και αφετέρου η αστοχία των Τσέχων από την περιφέρεια. Με αυτά τα δύο στοιχεία ως όπλα, η Ουγγαρία κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (34-30) μέχρι την ανάπαυλα και εν συνεχεία να κάνει… πάρτι στο γήπεδο.

Η γ’ περίοδος ήταν σκέτη τραγωδία για τους Τσέχους, την ίδια ώρα που ήταν σκέτη… απόλαυση για τους Μαγυάρους, οι οποίοι όχι μόνο πήραν κεφάλι στο σκορ, αλλά κατάφεραν να φτάσουν το προβάδισμά τους ακόμη και στο +17 (44-61) στο 30ο λεπτό.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, η ομάδα του Μίροσλαβ Μάρκο έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για να επιστρέψει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη. Εν μέρει μάλιστα κατάφερε αυτό που ήθελε αφού έριξε τη διαφορά ακόμη και στους πέντε πόντους (64-69) ένα λεπτό πριν το τέλος.

Η αντεπίθεση έμεινε όμως ημιτελής αφού οι Μαγυάροι διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ προσθέτοντας τη δεύτερη νίκη στο ενεργητικό τους στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 13 έως 20 του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 34-30, 44-61, 64-73.
ΤΣΕΧΙΑ (Μάρκο): Πούμπρλα 9 (11 ριμπ.), Κουρίλ 4, Χόλεβα 1, Φεστρ 7 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Σούκαλ 4, Σλέχτα 3 (1), Κρίβανεκ, Σλάνινα 19 (7 ριμπ.), Πέτερκα 17 (2 τρίπ., 8 ριμπ., 6 ασ.).
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Βαράντι): Μπάζο 4, Μπαν 7 (1), Σιμόν 9, Σίνκοβιτς, Μπακ 2, Περλ 15 (7 ασ.), Βαράντι 14 (2 τρίπ., 11 ριμπ.), Τσάκβαρι 2, Τόροκ 2, Μπόγκναρ 6, Μόλναρ 12 (12 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …