Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Τουρκία – Μαυροβούνιο 86-83

Τουρκία – Μαυροβούνιο 86-83

birsen foul kriti14

birsen-foul-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Αυτό που παρουσιάζει η Τουρκία στα “Δύο Αοράκια” είναι σχεδόν… τρομακτικό. Οι γείτονες μοιάζουν να μην έχουν αντίπαλο στον τρίτο όμιλο της πρώτης φάσης. Τελευταίο τους θύμα το Μαυροβούνιο (86-83). Το συγκρότημα του Ερχάν Τοκέρ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους -μαχητικούς αλλά ανίκανους να αντιδράσουν- Μαυροβούνιους, που υπέστησαν την πρώτη τους ήττα στη διοργάνωση.

Όπως και χθες, έτσι και σήμερα, ο Εμιρκάν Κοσούτ αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό της Τουρκίας στα πρώτα λεπτά του αγώνα με το Μαυροβούνιο. Ο ψιλόλιγνος σέντερ των γειτόνων ήταν απολαυστικός στα πρώτα πέντε λεπτά αφού έκανε τα πάντα. Κυριολεκτικά. Ευστόχησε μάλιστα και στο πρώτο του τρίποντο (!) στη διοργάνωση δίνοντας προβάδισμα εννέα πόντων (17-8) στην ομάδα του, μόλις στο 6ο λεπτό του αγώνα. Δείγμα του τι επρόκειτο να επακολουθήσει.

Η Τουρκία συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι μέχρι το τέλος της α’ περιόδου, η οποία την βρήκε στο +9 (30-21) με ποσοστά που ξεπερνούσαν το τέλειο (11/18 εντός παιδιάς) γι αυτό το διάστημα.

Η ομάδα του Μιχάιλο Παβίσεβιτς προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε. Και πως να μπορέσει δηλαδή όταν η ρακέτα των Τούρκων ήταν… απροσπέλαστη, ενώ τα σουτ των παικτών του από την περιφέρεια έβρισκαν σίδερο ως επί το πλείστον.

Έτσι, η Τουρκία δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο +18 (50-32) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (στο οποίο παρεμπιπτόντως είχαν το εντυπωσιακό 70.4% στα δίποντα), μα πάνω απ όλα να επιβεβαιώσει την… υποψία που υπήρχε. Ότι δηλαδή είναι η καλύτερη ομάδα του τρίτου ομίλου.

Κόντρα περιμέναμε στην επανάληψη από το Μαυροβούνιο, αλλά μόνο αυτό δεν είδαμε. Όχι ότι οι παίκτες του Μιχάιλο Παβίσεβιτς ήταν μπλαζέ. Απλά δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Τούρκων, οι οποίοι έπαιζαν με το πόδι μόνιμα πατημένο στο γκάζι. Ως αποτέλεσμα αυτού, βρέθηκαν στο +26 (64-38) στα μισά του γ’ δεκάλεπτου, το τέλος του οποίου τους βρήκε να προηγούνται με είκοσι πόντους (71-51) και ουσιαστικά να “καθαρίζουν” το παιχνίδι μια ώρα αρχύτερα.

Κάπως έτσι, η Τουρκία έκανε το 3Χ3 μετά το 86-83 επί του Μαυροβουνίου, το οποίο πάντως πάλεψε μέχρι τέλους ρίχνοντας τη διαφορά ακόμα και στους τέσσερις (81-77) στο 38ο λεπτό, στη διοργάνωση “κλειδώνοντας” ουσιαστικά την πρώτη θέση στον όμιλό της αφού έχει κερδίσει μέχρις στιγμής τις -θεωρητικά πάντα- πιο ποιοτικές ομάδες του ομίλου της αφού απομένει μόνο η Τσεχία.

Τα δεκάλεπτα: 30-21, 50-32, 71-51, 86-83.
ΤΟΥΡΚΙΑ (Τοκέρ): Τσεβίκ 2, Σανλί, Οσμάν 13 (2), Τουρέν 12 (3), Μπιρσέν 8, Κοσούτ 13 (7 ριμπ., 5 κοψ.), Κοσάρ, Οζμιζράκ 16 (3), Ντεμίρ 6, Αλτουνμπέι, Γιασάρ 8, Ερουλκού 8.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Παβίσεβιτς): Τζούροβιτς 11 (2), Ραϊσεβιτς 6, Μρντακ 8 (8 ριμπ.), Ζίζιτς 18 (2), Βούσοβιτς 3 (1), Βρμπιτσα 8 (2),  Μίκοβιτς 12 (7 ριμπ.), Κοβάσεβιτς 13 (3), Πάγιοβιτς 2, Ντράσκοβιτς 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …