Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τιμή και ετοιμότητα

Τιμή και ετοιμότητα

papanikolaou gliniadakis

papanikolaou-gliniadakis

Τα βάσανα ξεκινούν από σήμερα για τους παίκτες της Εθνικής ομάδας, οι οποίοι μπήκαν στο πούλμαν με προορισμό το Καρπενήσι. Η “επίσημη αγαπημένη” θα παρουσιαστεί άκρως ανανεωμένη το φετινό καλοκαίρι, έχοντας νέο προπονητή αλλά και νέο… αρχηγό.

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Καρπενήσι, κάνοντας λόγο για τιμή και ευθύνη που θα έχει νέο ρόλο στην ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Ελλάδας στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

“Τα χρόνια περνάνε, αλλά το λέω κάθε χρόνο πως αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να έρχομαι στην Εθνική. Φέτος ειδικά που είμαι αρχηγός είναι ακόμη μεγαλύτερη η τιμή και η ευθύνη. Όσο περνάνε τα χρόνια προς το τέλος της σεζόν νιώθεις πιο κουρασμένος, αλλά είχα το χρόνο να ξεκουραστώ κι από τη στιγμή που ο κόουτς με κάλεσε ήρθα με χαρά. Είναι πολύ σημαντικό οι δώδεκα παίκτες που θα είναι στην ομάδα να γουστάρουν που θα παίζουν σε αυτή, είτε λίγο είτε πολύ.

Έχουμε τις δυνατότητες, υπάρχουν νέα παιδιά και παρά τις μεγάλες απουσίες που έχουμε μπορούμε με χαμηλούς τόνους -όχι όπως πέρσι που μιλούσαμε για μετάλλιο- και πολλή δουλειά να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία. Και πέρσι η ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο. Κάθε χρονιά είναι καινούρια. Υπάρχει νέος προπονητής και νέα παιδιά και παρά τις απουσίες υπάρχει δυναμικό που μπορεί να καταφέρει κάτι καλό.

Υπάρχουν παίκτες με εμπειρία και σίγουρα θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά που θα αισθάνονται λίγο “τρακαρισμένα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Από την πλευρά του, ο άρτι αφιχθείς Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε: “Είμαι έτοιμος. Δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και αποτελεί σίγουρα μια πρόκληση για μένα. Όταν άκουσα τι έγινε, περίμενα το τηλεφώνημα και δεν θα μπορούσα να πω όχι στο κάλεσμα της Εθνικής. Αποτελεί πάντα τιμή να σε καλούν στην Εθνική ομάδα και θα δουλέψω σκληρά για να βοηθήσω την ομάδα με στόχο να είμαι στην τελική δωδεκάδα”.

Οι… μικροί

antetokounmpo-diloseis

Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου είπε: “Όταν είσαι 24 ετών έχεις ακόμη ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι ακόμη παραπάνω γιατί βλέπω παιδιά από τη δική μου ηλικία να είναι και πάλι εδώ. Σε κανέναν δεν γίνεται χάρη που βρίσκεται εδώ, το καταφέρνει με τη δουλειά του. Όσοι είναι εδώ το αξίζουν. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους μας, γιατί το να έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι μεγάλη υπόθεση.

Για πολλούς μπορεί να θεωρείται δεδομένο, αλλά εγώ το εκλαμβάνω ως μεγάλη τιμή, γιατί ξεχωρίζεις ανάμεσα σε τόσους παίκτες στη χώρα σου. Είναι πάρα πολύ νωρίς να βάλουμε στόχους. Προέχει να είμαστε υγιείς και να είμαστε καλά. Όρεξη για δουλειά έχει η ομάδα κι έχουμε τα άτομα που θα μας δείξουν το δρόμο και τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά».

Ενώ, τέλος ο -πρωτάρης στην Ανδρών- Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Ήμουν ανυπόμονος να έρθω στην Εθνική και είμαι περήφανος που κλήθηκα. Ανυπομονώ για το Μουντομπάσκετ, θέλω να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δούμε πώς θα πάει.

Για μένα είναι ένας πόλεμος. Ένας άλλος 19χρονος θα είχε τρακ, εγώ όμως όχι. Έχω μιλήσει με τον κόουτς κι ό,τι μου ζητήσει θα το κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τζέισον Κιντ με χρησιμοποίησε στο summer league σε πέντε θέσεις. Θέλω να πω συγχαρητήρια και στα παιδιά στην Εθνική Νέων. Έκαναν ό,τι μπορούσαν, παρά τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…