Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Σλοβενία – Μ. Βρετανία 75-52

Σλοβενία – Μ. Βρετανία 75-52

slovenia great britain kriti14

slovenia-great-britain-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό και “πατώντας” πάνω στις αδυναμίες της Μεγάλης Βρετανίας (αγωνιστικές αλλά και λόγω των τραυματισμών που προέκυψαν στην πορεία), η Σλοβενία πήρε τη νίκη με 75-52 ξεκινώντας ιδανικά τη β’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Έτσι, έκανε το πρώτο βήμα που απαιτείται για πρόκριση στους οκτώ της διοργάνωσης και συνεχίζει να πιστεύει βάσιμα πως θα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων στην Κρήτη.

Η Σλοβενία φάνηκε καλά διαβασμένη από την αρχή του αγώνα. Κάτι που της επέτρεψε να πάρει κεφάλι στο σκορ από νωρίς. Η ομάδα του Ντάμιαν Νοβάκοβιτς πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και παίζοντας καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός δεν δυσκολεύτηκε να “κλειδώσει” τα ατού της Μεγάλης Βρετανίας.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που δεν υπήρχαν στην εξίσωση ο Μπέντζαμιν Λόσον (σ.σ.: αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω τραυματισμού) και ο Κάβελ Μπίγκμπι Ουίλιαμς, που φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ με αποτέλεσμα να περάσει στον πάγκο.

Έτσι, οι Σλοβένοι “φόρτωσαν” αρκετό παιχνίδι κοντά στο καλάθι, κυριάρχησαν στη μάχη των ριμπάουντ (21 έναντι 10) και με τον -βασικό τους σέντερ- Τόμας Μπόλτσινα να ηγείται στο σκοράρισμα έχοντας 10 πόντους δεν δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν μία καλή διαφορά (35-24) εν όψει της επανάληψης.

Εκεί όπου η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη αφού η Σλοβενία κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ αποκτώντας προβάδισμα ακόμα και 21 πόντων (49-28) στο 27ο λεπτό. Μία διαφορά που ουσιαστικά καταδίκαζε τη Μεγάλη Βρετανία σε ήττα αφού ο Ντάγκλας Λέιχνερ δεν είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο για να ανατρέψει την κατάσταση.

Έτσι, αρκέστηκε στο να προσπαθεί να μαζέψει τη διαφορά αλλάζοντας διαρκώς την άμυνα της ομάδας του. Δίχως όμως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Ντάμιαν Νοβάκοβιτς είχαν βρει ρυθμό στην επίθεση και με τον Μάτιτς Ρέμπετς να μοιράζει αφειδώς ασίστ, η Σλοβενία πήρε τη νίκη (75-52) ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη β’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 19-10, 35-24, 55-37, 75-52.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Νοβάκοβιτς): Νίκολιτς 14 (2), Ζάτεζιτς 3 (1), Ρίτζμαν 17 (5), Κόκολ 7 (1), Ρέμπετς 4 (8 ριμπ., 15 ασ.), Ντόλενσεκ 13, Ρίτλοπ 3, Στράζαρ 4, Γκάμπροβσεκ, Κάραβντιτς, Μπόλτσινα 10.
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Λέιχνερ): Γκράχαμ 8, Νέλσον 7 (1), Σπένσερ 12, Εμβουεζόλο 3 (1), Γιάνγκ 8 (7 ασ.), Μακέι 11, Σέντενς 2, Μασκάλ – Ράιτ, Λόσον, Μπίγκμπι – Ουίλιαμς 1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …