Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Σλοβενία – Ελλάδα 67-84

Σλοβενία – Ελλάδα 67-84

bochoridis greece slovenia kriti 14

bochoridis-greece-slovenia-kriti 14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Το εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης εξασφάλισε η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών αφού βγήκε “ζωντανή” από τη μονομαχία με τη Σλοβενία (84-67). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεπέρασε το εμπόδιο του… Μάτιτς Ρέμπετς, που έκανε τα πάντα για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο βραχύσωμος γκαρντ ήταν μια ομάδα μόνος του, αλλά στο τέλος αυτοί που χαμογέλασαν ήταν οι παίκτες της “γαλανόλευκης”, που μετά απ όσα πέρασαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα μπορούν να χαμογελάσουν. Έστω και για λίγο αφού ακολουθεί ο αγώνας των προημιτελικών που μπορεί να… “απογειώσει” την Ελλάδα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης πάντως είναι το γεγονός πως αποβλήθηκαν συνολικά τρεις Σλοβένοι (δύο παίκτες και ένα μέλος του τεχνικού τιμ).

Μπορεί ο αγώνας να ήταν ζωής και θανάτου για την Ελλάδα (και τη Σλοβενία φυσικά), αλλά αυτό ουδόλως φάνηκε να αγχώνει τους παίκτες του Κώστα Μίσσα. Αντίθετα τους έδωσε τον αέρα που χρειάζονταν στα πρώτα λεπτά για να βάλουν τις βάσεις της επικράτησής τους.

Με τις άμυνες να είναι εξαιρετικές και τα περιφερειακά σουτ να βρίσκουν στόχο αυτή τη φορά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέκτησε πολύ γρήγορα διψήφιο προβάδισμα (15-4 στο 5ο λεπτό), την ίδια ώρα που ο Ντάμιαν Νοβάκοβιτς πέρναγε στο παρκέ τον Μάτιτς Ρέμπετς προκειμένου να… συμμαζέψει την κατάσταση.

Κι εν μέρει ο βραχύσωμος πλεϊμέικερ των Σλοβένων τα κατάφερε αφού στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν ο αποκλειστικός λόγος που η ψαλίδα δεν άνοιξε ακόμα περισσότερο υπέρ της Ελλάδας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο προπονητής της Σλοβενίας μπορούσε να είναι ικανοποιημένος. Το κάθε άλλο αφού η “γαλανόλευκη” διατηρούταν με σχετική άνεση μπροστά στο σκορ με διαφορές που “άγγιζαν” τους δέκα πόντους (18-9 στο 7′, 23-15 στο 9′, 26-18 στο 12′).

Ο Μάτιτς Ρέμπετς ήταν όμως αυτός που είχε βαλθεί να… τρελάνει τα “Δύο Αοράκια” με τα συνεχόμενα τρίποντα που πέτυχε, που είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει η διαφορά ακόμα και στους τέσσερις πόντους (37-33 στο 17′), όντας ο κύριος υπεύθυνος για το 10-0 σερί που “έτρεξαν” οι φιλοξενούμενοι μέσα σε διάστημα ενάμιση λεπτού.

Το τάιμ άουτ που πήρε ο Κώστας Μίσσας “αφύπνισε” όμως τους παίκτες του, οι οποίοι επιστρέφοντας στο παρκέ κατάφεραν να πάνε τη διαφορά ξανά πάνω από τους δέκα πόντους (45-33), έχοντας το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Όσο για τον Μάτιτς Ρέμπετς; Δεν θα πούμε πολλά ακόμη, απλά θα παραθέσουμε τα στατιστικά του στο πρώτο ημίχρονο: 16 πόντοι (με 2/4 δίπ. και 4/6 τρίπ.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος και 3 κλεψίματα σε 16:03′ συμμετοχής.

Στην επανάληψη ο εκνευρισμός ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Σλοβενίας, η οποία δεν μπορούσε να μαζέψει τη διαφορά. Ενδεικτικό του… πανικού που επικρατούσε στον πάγκο της είναι το γεγονός πως αποβλήθηκε ένα μέλος του επιτελείου (αφού πρώτα χρεώθηκε με δύο τεχνικές ποινές), όντας έξαλλο για τις αποφάσεις των τριών διαιτητών.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Ελλάδα κυριάρχησε σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα ριμπάουντ και τα περιφερειακά σουτ, και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση δεν δυσκολεύτηκε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της, το οποίο έφτασε ακόμα και στο +19 (60-41) στο 27ο λεπτό, πριν πέσει στους δεκαεφτά (62-45) στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο τίποτε δεν μπορούσε να κόψει τη φόρα της “γαλανόλευκης”. Ούτε καν ο Μάτιτς Ρέμπετς, ο οποίος προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει μόνος του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Έτσι, η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 84-67 και μαζί το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κρήτη. Το μόνο που μένει είναι να μάθει τον αντίπαλό της.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 33-45, 45-62, 67-84.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Νοβάκοβιτς): Νίκολιτς 16 (3), Καστράτι 5 (1), Ρίζμαν 3 (1), Κόκολ, Ρέμπετς 33 (7 τριπ., 8 ριμπ., 7 ασισ.), Ντολένσεκ , Ρίτλοπ, Στράζαρ, Γκαμπρόβσεκ 2, Μπολτσίνα 8 (9 ριμπ.).
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 13 (1), Λιάπης 22 (4), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 10 (1), Σιόλογκας, Καμπερίδης 7 (1), Αγραβάνης 16 (2 τριπ., 12 ριμπ.), Διαμαντάκος 16 (9 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …