Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Σημαντική η θετική ενέργεια”

“Σημαντική η θετική ενέργεια”

missas

missas

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τις 8 έως τις 20 Ιουλίου, ξεκίνησε.Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Μίσσας βρήκε λίγο χρόνο και έκανε δηλώσεις στον Athletic Radio 104.2, για τον στόχο της ομάδας αλλά και την σημασία της στήριξης του κοινού της Κρήτης στα παιχνίδια της Εθνικής μας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα νέα παιδιά και αν τα εμπιστεύονται οι ομάδες τους: “Τα νέα παιδιά τώρα αποκτάνε εμπειρίες. Οι ομάδες αρχίζουν και εμπιστεύονται τα νέα παιδιά, που είναι το αύριο του μπάσκετ μας.Οι μικρές Εθνικές προετοιμάζουν αθλητές για την Εθνική Ανδρών. Στις ηλικίες 1994-95 υπάρχει ταλέντο. Παίζουν σε καλές ομάδες και το μέλλον τους ανήκει”.

Για το Πανευρωπαϊκό που ξεκινάει την Τρίτη: “Θα είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι πολλά ματς και μαζεμένα. Θα πρέπει να τα δούμε όλα σιγά σιγά και ξεχωριστά. Είναι λίγος ο χρόνος και σε ένα μήνα θα πρέπει να γίνουμε ομάδα. Είχαμε και το πρόβλημα με τους παίκτες του Ολυμπιακού που άργησαν να έρθουν στην προετοιμασία. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να μπουν και αυτοί. Πρέπει να προσαρμοστούν. Υπάρχουν πολύ καλές και ισχυρές ομάδες. Βέβαια μην ξεχνάμε και οτι είναι παιδιά μικρής ηλικίας. Και θα πρέπει να αποφύγουμε τους τραυματισμούς. Το Σάββατο θα αποφασίσω για την 12αδα αφού θα “κοπούν” ακόμα δύο”.

Για την παρουσία του κόσμου της Κρήτης στα ματς και τον στόχο μας: “Σημαντικό είναι να έχεις την θετική ενέργεια που σου δίνει ο κόσμος. Την θέλουμε και θα μας βοηθήσει. Ειδικά στο Ηράκλειο υπάρχει υποστήριξη. Βασιζόμαστε στον κόσμο. Θέλουμε να αποφορτίσουμε τα παιδιά. Είναι σε μία ηλικία που θέλει προσοχή η διαχείριση της πίεσης και του άγχους. Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου. Είναι σημαντική η παρουσία του. Έχουμε δυνατότητες να κάνουμε κάτι καλό, βήμα – βήμα”.

Για το υλικό που έχει στα χέρια του: “Λείπει ο Αντετοκούμπο που έχει υποχρεώσεις με το Μιλγουόκι και μετά θα ενσωματωθεί στην Εθνική Ανδρών. Υπάρχουν καλοί παίκτες και χρειάζεται δουλειά, σοβαρότητα και ταπεινότητα. Έχουμε πολλά ταλέντα και είναι στο χέρι τους να παίξουν στην Εθνική Ανδρών μελλοντικά”.

Για το φετινό Μουντομπάσκετ Ανδρών: “Έρχεται μία σημαντική διοργάνωση σε μία τριετία που έχει καλές και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις. Θα δούμε αν τελικά ο Σπανούλης παίξει. Έχουμε μία πρώτη ύλη καλή και δυνατότητες για να έχουμε επιτυχημένη παρουσία. Υπάρχει προγραμματισμός και το επίπεδό μας

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…