Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Σερβία – Ισραήλ 90-86

Σερβία – Ισραήλ 90-86

serbia israel kriti14

serbia-israel-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Με την καρδιά των “πλάβι”. Η Σερβία είδε το Χάρο με τα μάτια της, αλλά πήρε το εισιτήριο για τους “4” του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης αφού επικράτησε του Ισραήλ στη δεύτερη παράταση με 90-86. Σε ένα παιχνίδι όπου πάντως οι “πλάβι” ήταν διαρκώς… στο καναβάτσο, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, κυρίως γιατί είχαν στις τάξεις τους τον Όγκνιεν Γιαραμάζ, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στην αναμέτρηση με τους πόντους που πέτυχε στη δεύτερη παράταση.

Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα του Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο οποίος βρέθηκε στις εξέδρες για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των… απογώνων του.

Από πολύ νωρίς φάνηκε πως το Ισραήλ θα βάλει δύσκολα στη Σερβία. Κι αυτό γιατί μετά το αρχικά καλό ξεκίνημα της ομάδας του Ντέγιαν Μιγιάτοβιτς, άρχισαν τα… δύσκολα. Τόσο πολύ που οι “πλάβι” δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Ο χαμηλός ρυθμός που είχε αποκτήσει το παιχνίδι ήταν σαφές πως ευνοούσε τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα της τάξης των τριών πόντων (28-25), μα πάνω απ όλα αποκτώντας ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους αφού η εικόνα των… μαχητών που έβγαζαν στο παρκέ μπορούσε να τους δώσει την πρόκριση.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε στην επανάληψη σε μεγάλο βαθμό αφού το Ισραήλ μπορεί να υστερούσε σημαντικά στον τομέα των ριμπάουντ (είχε δέκα λιγότερα στο 31ο λεπτό), αλλά έβρισκε πάντοτε τον τρόπο να διατηρείται κοντά στο σκορ ή ακόμα και να περάσει μπροστά (45-43).

Με δεδομένο μάλιστα πως η Σερβία είχε τον τίτλο του φαβορί, το άγχος άρχισε σιγά σιγά να “πνίγει” τους “πλάβι”, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζόκο Σάλιτς ήταν… άφαντος στο παιχνίδι κάνοντας ίσως τη χειρότερη εμφάνισή του στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η κίνηση του Σέρβου προπονητή να χαμηλώσει το σχήμα της ομάδας του προκειμένου να ματσάρει τους Ισραηλινούς αποδείχθηκε “χρυσή” αφού επέτρεψε στη Σερβία να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι και, εν τέλει, να το οδηγήσει στην παράταση. Ήταν μία μικρή νίκη με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το Ισραήλ είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη αφού διατηρούταν μπροστά στο σκορ, αλλά οι “πλάβι” κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι σε δεύτερη (!) παράταση αφού η τελευταία επίθεση των Ισραηλινών δεν βρήκε το στόχο. Το θρίλερ δεν είχε τελειωμό.

Ή μάλλον είχε αφού όλα κρίθηκαν από την απόδοση του Όγκνιεν Γιαραμάζ. Ο γκαρντ/φόργουορντ της Σερβίας ευστόχησε σε όλα τα μεγάλα σουτ που πήρε, έβαλε τις βολές στο τέλος, πήρε ένα κρισιμότατο επιθετικό ριμπάουντ και κάπως έτσι έστειλε τη χώρα του στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 25-28, 43-41, 64-64κ.α., 77-77α’ παρ., 90-86β’ παρ.
ΣΕΡΒΙΑ (Μιγιάτοβιτς): Ρέμπιτς 12 (1), Ποτ 5, Καπλάνοβιτς 1, Νόβακ 11 (3/10 τρίπ.), Γιαραμάζ 21 (3), Γιάνκοβιτς 19 (10 ριμπ.), Άντριτς 8 (2), Σάλιτς 2, Τέγιτς 11.
ΙΣΡΑΗΛ (Ντρούκερ): Σούκμαν, Σαρόν 13, Αριέλ 3, Γκουτ 12 (1),  Κίκους, Γκέφεν, Σέγκεβ 8, Μένκο 28 (4), Ζάλμανσον 7, Γκίνατ 10, Κουλέτσοφ 5 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …