Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ρωσία – Γερμανία 70-58

Ρωσία – Γερμανία 70-58

russia germany kriti14

russia-germany-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Ένα πεντάλεπτο επιβλητικού μπάσκετ στο διάστημα από το 30ο έως το 35ο λεπτό ήταν αρκετό προκειμένου η Ρωσία να επιβληθεί της Γερμανίας (70-58) σε αγώνα για τις θέσεις 13 έως 20. Η ομάδα του Μιχαϊλ Μιχαϊλοφ δυσκολεύτηκε σημαντικά για τριάντα λεπτά, αλλά το 11-0 σερί που “έτρεξε” στις αρχές του δ’ δεκαλέπτου έγειρε οριστικά την πλάστιγγα προς το μέρος της.

Το πρώτο μέρος κύλησε αρκετά ισορροπημένα αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το μεγαλύτερο προβάδισμα που πήρε μία εκ των δύο αντιπάλων ήταν στους τέσσερις πόντους. Κάτι που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον καθ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ρωσία διατηρούταν πάντως σε θέση οδηγού την αναμέτρηση, έστω κι αν δεν μπορούσε να αποκτήσει τέτοιο προβάδισμα που θα της επέτρεπε να νιώσει σίγουρη για την επικράτησή της. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που η Γερμανία έφερε το παιχνίδι στα ίσια (29-29) στο 19ο λεπτό δηλώνοντας “παρών”.

Το πρώτο εικοσάλεπτο ολοκληρώθηκε πάντως με το τρίποντο του Αλεξέι Μπαμπούσκιν, που έδωσε αέρα τριών πόντων στους Ρώσους (32-29) και μαζί μια μικρή ψυχολογική ένεση εν όψει της επανάληψης.

Στο δεύτερο μέρος πάντως η Ρωσία ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα παρκέ. Κυρίως γιατί είχε  βελτιώσει την άμυνά της, ειδικά κοντά στο καλάθι, και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των Γερμανών από την περιφέρεια μπόρεσε σιγά σιγά να “χτίσει” μία καλή διαφορά. Ως τέτοιο χαρακτηρίζεται άλλωστε το +17 (57-40) που οικοδόμησε η ομάδα του Μιχαϊλ Μιχαϊλοφ στο 34ο λεπτό δείχνοντας πως θα “καθαρίσει τη μπουγάδα”.

Όπως κι έγινε αφού η Ρωσία δεν κοίταξε πίσω κατακτώντας τη νίκη (70-58) και τους δύο βαθμούς που αυτή προσφέρει στην προσπάθεια που κάνει για να… γλιτώσει τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 32-29, 46-40, 70-58.
ΡΩΣΙΑ (Μιχαϊλοφ): Κάσιν 6 (1), Μαρτίνοφ 12 (2), Ανάεφ 6 (7 ασ.), Μπαμπούσκιν 6 (1), Κουλάγκιν 8 (2 τρίπ., 6 ασ.), Γκάνκεβιτς 4, Ιλνίτσκι 20 (5), Ντεσιατνίκοφ 2, Πιλάεφ 4, Κανίγκιν 2.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μεντζ): Γκέσκε, Ουγκράι 5, Μερτζ 1, Μίλερ 9 (1/8 τρίπ.), Μπράιαντ 9, Ακπίναρ 4, Λόκχαρτ 2, Τζόος 2, Όγκμπε, Γιορτς 15 (2), Μπάουες, Τίμαν 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …