Κεντρική NBA “Πράσινο φως” για την πώληση
NBA

“Πράσινο φως” για την πώληση

shelly sterling donald sterling

shelly_sterling-donald sterling

Ο Στηβ Μπάλμερ θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης των Κλίπερς!

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η σύζυγος του Ντόναλντ Στέρλινγκ, Σέλι, πήρε καθ’ όλα νόμιμα στα χέρια της την ομάδα και διαπραγματεύτηκε την πώληση της, έναντι του αστρονομικού ποσού-ρεκόρ των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Στέρλινγκ είχε μοιράσει αγωγές και μηνύσεις τόσο στο ΝΒΑ όσο και στη γυναίκα του, υποστηρίζοντας πως δεν είχε δικαίωμα να διαχειριστεί το μέλλον του οργανισμού και κατηγόρησε το ΝΒΑ πως συνωμότησε ώστε να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες η διαδικασία. Όμως, τα αποδεικτικά, ιατρικά, στοιχεία  που παρέθεσαν στον δικαστή, Μάικλ Λαβάνας, οι δικηγόροι της Σέλι Στέρλινγκ, αποδείκνυαν πως ο 80χρονος δισεκατομμυριούχος βρισκόταν στα πρώτα στάδια της νόσου Αλτζχάιμερ και δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί μόνος, τις υποθέσεις του.

Ο Στέρλινγκ, διαμήνυε πως θα πολεμά τη λίγκα μέχρι να πεθάνει και ετοιμάζει ήδη νέες μηνύσεις και αγωγές αλλά το μόνο που ίσως καταφέρει είναι να κερδίσει κάποιες εξ αυτών και το ΝΒΑ να πληρώσει κάποια ποσά. Το σίγουρο είναι πως οι Κλίπερς δεν θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό το δικό του ιδιοκτησιακό καθεστώς ύστερα από 33 χρόνια. Όπως επεσήμανε και ο δικαστής, μεταξύ άλλων στην ετυμηγορία του, αν ο Στέρλινγκ παρέμενε ιδιοκτήτης το πιθανότερο ήταν οι Κλιπς να διαλυθούν εντελώς  και να εξαφανιστούν από τον χάρτη του ΝΒΑ.

Όμως, τέλος καλό, όλα καλά. Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις δύο πλευρές, στις 15 Αυγούστου. Ο Μπάλμερ, σημείωσε πως ο οργανισμός θα παραμείνει στην “πόλη των αγγέλων” και το όνομα δεν θα αλλάξει, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον.

Μια μεγάλη νίκη για το ΝΒΑ και τον αθλητισμό, γενικότερα.  

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…