“Πάμε βήμα βήμα”

marinelli trigas kriti14

marinelli-trigas-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Είναι σταρ και φαίνεται. Ο Πάολο Μαρινέλι αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Κροατία σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως αποδείχθηκε και σήμερα. Ο νεαρός γκαρντ οδήγησε τη “χρβάτσκα” στη νίκη επί της Ιταλίας με 80-67 δίνοντάς της περισσότερες ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όσο καλός ήταν στο παρκέ όμως τόσο… φειδωλός ήταν στις δηλώσεις του μετά το τέλος της άνετης νίκης επί της “σκουάντρα ατζούρα”. Δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια ή να αναφερθεί σε στόχους για ένα μετάλλιο. Αντίθετα, τόνισε πως στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι. Μόνο αυτό, τίποτε άλλο.

“Πιστεύω πως το κλειδί ήταν η σωστή προετοιμασία μας. Χθες είχαμε ρεπό και είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε και να διαβάσουμε καλύτερα την Ιταλία. Ελέγξαμε τον ρυθμό και την πίεση της Ιταλίας και αυτό μας έδωσε τη νίκη”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Πάολο Μαρινέλι, ο οποίος αναφέρθηκε στα… κέρδη της ήττας της πρεμιέρας:

“Ήταν μία σκληρή ήττα. Ευτυχώς όμως είχαμε μία μέρα παραπάνω να ανακάμψουμε τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Πρέπει να είσαι διαρκώς έτοιμος. Αυτή η νίκη επί της Ιταλίας ήρθε στο καλύτερο σημείο. Τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν”.

Όσο για το τι μπορεί να πετύχει η Κροατία στη διοργάνωση; “Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και όχι να σκεφτόμαστε μακριά. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι μακρύ σε διάρκεια και πολύ απαιτητικό, οπότε πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Βλέπουμε πως υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην σκεφτόμαστε πολύ το τι θα γίνει στη διοργάνωση, παρά μόνο τον επόμενο αγώνα”.

Και κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να οδηγήσει την Κροατία στην κατάκτηση ενός μεταλλίου: “Όπως είπα πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε τα μετάλλια ή κάτι άλλο. Σκεφτόμαστε απλά τον επόμενο αγώνα. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …