Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Ο πιο σημαντικός αγώνας”

“Ο πιο σημαντικός αγώνας”

mitoglou efivon ispania

mitoglou-efivon-ispania

Ο αρχικός στόχος της Εθνικής ομάδας των Εφήβων επετεύχθη με την πρόκριση στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Τουρκίας. Τώρα, έπεται η Ιταλία, σε έναν αγώνα που θα καθορίσει την επιτυχία από την αποτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο δεν κρύβει πως… κρυφοκοιτάζει για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ένας εκ των κορυφαίων παικτών της “γαλανόλευκης”, ο Κώστας Μήτογλου, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της Ελλάδας στη διοργάνωση, την πρόκριση στην οκτάδα, αλλά και τη μονομαχία που ακολουθεί κόντρα στη “σκουάντρα ατζούρα”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Κάνοντας έναν απολογισμό στη δεύτερη φάση του τουρνουά, είστε ευχαριστημένοι από την παρουσία της ομάδας; 
“Μπορώ να πω ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία μας σε όλο το τουρνουά. Κάναμε δύο νίκες σε τρία πολύ δύσκολα ματς στη δεύτερη φάση και χάσαμε μόνο σε ένα, αυτό απέναντι στη Σερβία, στις λεπτομέρειες. Ξέρουμε πάντως πως όλα κρίνονται από εδώ και στο εξής και προχωράμε με καλή ψυχολογία για την επόμενη φάση”.

– Τώρα έχετε μπροστά σας την Ιταλία στον προημιτελικό της Παρασκευής. Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το ματς; 
“Είναι μια πολύ καλή ομάδα και φαίνεται από τα αποτελέσματά της στη διοργάνωση, αλλά και τη δεύτερη θέση που πήρε στον πέμπτο όμιλο. Εμείς θα παίξουμε χωρίς άγχος με στόχο να εφαρμόσουμε μέσα στο γήπεδο τα πράγματα που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα”.

– Λένε πως ένας προημιτελικός είναι η γραμμή που χωρίζει την πετυχημένη παρουσία από την όχι και τόσο πετυχημένη σε μια διοργάνωση. Σας γεμίζει με άγχος αυτό; 
“Ασφαλώς ένας προημιτελικός είναι ίσως ο πιο σημαντικός αγώνας σε μια διοργάνωση για μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Η νίκη σού δίνει φτερά για τη συνέχεια, ενώ ενδεχόμενη ήττα σε απογοητεύει. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στον αγώνα της Παρασκευής κι ελπίζουμε στη νίκη που θα μας φέρει στην τετράδα”.

– Από σωματικής άποψης σε τι κατάσταση είστε; Έχετε παίξει έξι ματς σε επτά μέρες κι ακολουθούν τα δύσκολα… 
“Είναι δεδομένο πως υπάρχει και σωματική, αλλά και ψυχολογική κόπωση, γιατί παίζουμε συνεχή δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια, ενώ οι ώρες ξεκούρασης είναι ελάχιστες. Όμως δεν επιτρέπουμε να μας επηρεάζει αυτό, γιατί αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο και σε αυτές τις ηλικίες ειδικά όλοι οι παίκτες διψούν για αγωνιστικά λεπτά. Τώρα είναι η στιγμή που θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που αντέχουν και αξίζουν να συνεχίσουν μέχρι τα μετάλλια”.

– Είσαι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με την απόδοσή τους στο τουρνουά, παίζοντας και σαν σέντερ, μια θέση που δεν σε είχαμε συνηθίσει. Είσαι ικανοποιημένος από τη δική σου παρουσία;
“Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να κάνω ό,τι μου ζητεί ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα. Από εκεί και πέρα, σε κάποια ματς θα έχεις καλή απόδοση, σε κάποια όχι και τόσο. Έτσι είναι το μπάσκετ. Προσωπικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα και να πετυχαίνει τους στόχους της κι όχι η δική μου απόδοση. Φυσικά αν συνδυάζονται οι νίκες με καλή παρουσία από μένα, ακόμη καλύτερα, αλλά πρώτο ζητούμενο είναι η ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…