Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ουγγαρία – Ρωσία 59-58

Ουγγαρία – Ρωσία 59-58

hungary russia kriti14

hungary-russia-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Το παιχνίδι της Ρωσίας με την Ουγγαρία δεν ήταν αυτό που λέμε “ποιοτικό”. Αντίθετα, είχε πολύ ξύλο και ελάχιστο καλό μπάσκετ. Το τέλος του όμως ήταν απολαυστικό. Γιατί αυτό; Γιατί παρότι η Ρωσία βρέθηκε στο +4 με 3.3” να απομένουν για το τέλος, έχασε το παιχνίδι! Ένα αντιαθλητικό φάουλ και το τρίποντο του Ζόλταν Περλ (όλα αυτά μέσα σε 3.3′!) έφεραν τούμπα το παιχνίδι δίνοντας τη νίκη στους Μαγυάρους (59-58).

Ο αποκλεισμός από τη β’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φαίνεται πως δεν έχει χωνευτεί ακόμα από τους Ρώσους, οι οποίοι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ουγγαρία έδειχναν να είναι άδειοι από κίνητρο. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Ατίλα Βαράντι που, στον αντίποδα, κυνηγούσαν λυσσασμένα κάθε φάση σε άμυνα και επίθεση.

Με αυτό ως βάση κατάφεραν άλλωστε να πάρουν αέρα δέκα πόντων (25-15) στο 15ο λεπτό κρατώντας παράλληλα τη Ρωσία δίχως εντός παιδιάς καλάθι για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά. Η ομάδα του Μιχαϊλ Μιχαϊλοφ βρήκε πάντως τον δρόμο προς το καλάθι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και πετυχαίνοντας κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά στους έξι (34-28) με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο μέρος όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε αισθητά αφού αυτή τη φορά η Ρωσία αποφάσισε να παίξει άμυνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως είχε μόλις οκτώ πόντους παθητικό στο τρίτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στο σκορ και να φέρει το παιχνίδι σε απόσταση βολής (42-41).

Η αγωνιστική τους άνοδο είχε ως αποτέλεσμα και την ψυχολογική, κάτι που φάνηκε κυρίως από το γεγονός πως οι παίκτες του Μιχαϊλ Μιχαϊλοφ έπαιζαν με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Μία αυτοπεποίθηση που συνέχισε να μεγαλώνει λεπτό με το λεπτό βλέποντας πως οι Μαγυάροι είχαν αρχίσει να μην βλέπουν το καλάθι.

Κι αν η νίκη φάνηκε να καταλήγει στη Ρωσία χάρη στο +4 (58-54) που είχε ως πλεονέκτημα με 3.3” για το τέλος ένα τραγικό λάθος του Μιχαϊλ Κουλάγκιν έκρινε σε ένα βαθμό το παιχνίδι. Χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ (σωστά αφού ο χρόνος δεν άρχισε να μετράει) μετά από τάιμ άουτ που πήρε η Ουγγαρία, η διαφορά έπεσε στους δύο (58-56) και κάπου εκεί ο Ζόλταν Περλ πέτυχε το τρίποντο με 0.9” να μένουν για το τέλος χαρίζοντας στην ομάδα του την πιο… τρελή νίκη της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 34-28, 42-41, 59-58.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Βαράντι): Μπάζο, Μπαν 5 (1), Σιμόν 2, Σίνκοβιτς 10 (1), Μπακ 2, Περλ 9 (1), Βαράντι 14 (2), Τσάκβαρι 2, Μπόγκναρ 8, Μόλναρ 7, Γκαραμβολόγκι.
ΡΩΣΙΑ (Μικχαϊλοφ): Κασίν 5 (1), Μαρτίνοφ 12 (2), Ανάεφ 2, Μπαμπούσκιν 8, Κουλάγκιν 9 (1), Γκάνκεβιτς 4, Ιλνίτσκι 3, Ντεσιάνιτκοφ 2, Πιλάεφ 9 (2), Κανίγκιν 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …