Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μπατίστα, ο τέταρτος

Μπατίστα, ο τέταρτος

esteban batista

esteban batista

Την τέταρτη μεταγραφική του κίνηση ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Εστεμπάν Μπατίστα.  Πρόκειται για ένα παίκτη που διαθέτει πλούσια εμπειρία από την Ευρώπη και αγωνίζεται στη θέση “5”. Ο Ουρουγουανός ύψους 2,08 σέντερ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Καρσίγιακα, ενώ είναι… παλιός γνωστός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αφού συνεργάστηκαν με επιτυχία στην Κάχα Λαμποράλ.

Έτσι, οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν την επάνδρωση της φροντ λάιν τους αφού ήδη διαθέτουν τους Αντώνη Φώτση, Τζέιμς Γκιστ, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Γιώργο Παπαγιάννη και Γιώργο Διαμαντάκο. Μια εξάδα ψηλούς δηλαδή.

Παρόλ’ αυτά ένα από τα… θέματα που ανακύπτουν από τη μεταγραφή του ύψους 2μ08 σέντερ είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να ταιριάξει αγωνιστικά με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στο “5” αφού είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός θα υστερεί σημαντικά σε αθλητικά προσόντα έναντι του “αιωνίου” αντιπάλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Εστεμπάν Μπατίστα. Το νέο απόκτημα της ομάδας γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης στις 2/9/1983, έχει ύψος 2,08μ. και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Πρόκειται για έναν παίκτη με τεράστια εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού έχει θητεύσει σε ομάδες όπως η Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία), η Φουενλαμπράδα (Ισπανία), η Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), η Αναντολού Εφές (Τουρκία) και η Καρσίγιακα (Τουρκία), με την οποία πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πέρσι.

Με την τουρκική ομάδα είχε 17,8 πόντους και 8,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 16 αγώνες του Eurocup! Τις αγωνιστικές περιόδους 2005/06 και 2006/07 αγωνίστηκε στο ΝΒΑ (ο πρώτος Ουρουγουανός που αγωνίστηκε ποτέ στο ΝΒΑ) με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς.

Ο Μπατίστα είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Ουρουγουάης με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2007, όντας ο ηγέτης της μια και είχε 20,8 πόντους και 12,4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…