Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Μια παρέα για μετάλλιο

Μια παρέα για μετάλλιο

birsen trigas kriti14

birsen-trigas-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Το ότι ο Μετεκάν Μπιρσέν είναι ο ηγέτης της Τουρκίας είναι λίγο πολύ γνωστό. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη που έχει αφήσει ήδη το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ενώ τη φετινή χρονιά συνεργάστηκε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρ. Οπότε ξέρει καλά τα βασικά του αθλήματος.

Όσοι είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε απόψε καταλάβαμε πολύ καλά γιατί το όνομά του προκαλεί τόσο θόρυβο στη γειτονική χώρα. Ο δυναμικός φόργουορντ απέναντι στην Τσεχία είχε 24 πόντους (με 7/13 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/4 βολές), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κόψιμο και μόλις δύο λάθη. Ήταν δηλαδή… μια ομάδα μόνος του.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τους Τσέχους μίλησε στο eBasket.gr για τη μέχρι τώρα πορεία της Τουρκίας στη διοργάνωση κάνοντας λόγο για μία… παρέα που έχει καλή χημεία εντός κι εκτός παρκέ, ενώ όσο κι αν προσπάθησε, δεν βρήκε κάποιο μειονέκτημα στην ομάδα του.

“Έχουμε έξι εφτά 95αρηδες που πήραμε το Πανευρωπαϊκό των Εφήβων πέρσι στη Λετονία και οι υπόλοιποι είναι 94αρηδες που έχουν χρόνο συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία με τις ομάδες τους. Επομένως έχουμε πολύ ποιοτική ομάδα. Έχουμε καλή χημεία και συνεργαζόμαστε καλά, όπως δείχνει το 4/4 που έχουμε μέχρις στιγμής στη διοργάνωση”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του Μετεκάν Μπιρσέν, ο οποίος συνέχισε σε ερώτηση για το αν νιώθει πως η Τουρκία είναι άτρωτη:

“Είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε παίξει μόνο τέσσερα παιχνίδια. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες, όπως η Γαλλία για παράδειγμα. Οπότε θα δούμε στην πορεία”.

Όσο για το μεγαλύτερο προσόν της Τουρκίας; “Η καλή χημεία που έχουμε. Πέρα από το γήπεδο, περνάμε όλοι μαζί αρκετή ώρα και εκτός παρκέ. Κάνουμε παρέα μεταξύ μας. Παίζουμε καλά. Δουλεύουμε σκληρά εδώ και ένα μήνα”, για να καταλήξει για το μειονέκτημα που ενδεχομένως να έχει η ομάδα του: “(γελάει) Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να βρω κάτι τώρα. Θα δούμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …