Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Μην γίνεις υπάλληλος

Μην γίνεις υπάλληλος

katsikaris profil

katsikaris-profil

Η άποψή μου για τον Φώτη Κατσικάρη είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο του μπάσκετ και στον ίδιο προσωπικά. Χαίρει της εκτίμησής μου και ως κόουτς, και ως άνθρωπος. Τολμώ να τον χαρακτηρίσω φίλο, εκφράζοντας αυτό που εγώ νιώθω. Με αυτό το… θάρρος τον παρακαλώ να μην γίνει υπάλληλος, πολύ δε περισσότερο “υπάλληλος του μήνα” (έτσι είχα χαρακτηρίσει έναν άλλον φίλο, τον Ηλία Ζούρο, όταν ήταν στη θέση του Φώτη.

Πρόσφατα ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιτέθηκε στον Κώστα Κουφό. Στο κείμενό μου (“Ο κύκλος του… αίματος“), είχα γράψει αντί επιλόγου: “Πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής νιώθει περισσότερο υποχρεωμένος σε αυτούς που τον προσλαμβάνουν και λιγότερο απέναντι στους παίκτες του. Κι αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να διορθωθεί, για να δούμε την “επίσημη αγαπημένη” έτσι όπως την ονειρευόμαστε“.

Πριν… στεγνώσει η μελάνη (που λέγαμε όταν γράφαμε σε εφημερίδα) βγήκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος και σχολίασε την άποψη του Φώτη Κατσικάρη για τον Κώστα Κουφό: “Εκφράζει σχετικά και τη δική μας, η άποψη του κόουτς της Εθνικής σε ό,τι αφορά στο παρασκήνιο της άρνησης του Κώστα Κουφού, με την ανατροπή της αρχικής απόφασής του“.

Ταύτιση απόψεων! Δεν είναι κακό. Αντιθέτως, είναι πολύ καλό να συμφωνεί κανείς με τις απόψεις ενός τόσο έμπειρου παράγοντα, όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Μόνο που ο πρόεδρος της ΕΟΚ έχει ένα ελάττωμα: Θέλει, όταν ρωτάει αν πετάει ο γάιδαρος, να κοιτούν όλοι στον ουρανό.

Υπάρχουν αρκετοί ατάλαντοι, που συνωστίζονται στην αυλή του, που απολαμβάνουν τα ψάρια τους στο πριβέ τραπέζι (ενίοτε “αγκαζάρει” ο πρόεδρος στα βόρεια προάστια), οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα όχι μόνο να κοιτάξουν στον ουρανό, αλλά και να καταγράψουν την πορεία πτήσης του γαϊδάρου.

Εσύ, Φώτη Κατσικάρη, ούτε ατάλαντος, ούτε ανεπάγγελτος, ούτε ημιαπασχολούμενος, ούτε ανασφαλής είσαι. Δεν έχεις λόγο να γίνεις υπάλληλος του “μεγάλου“. Όταν συμφωνείς, καλά θα κάνεις να το λες με όλη τη δύναμη της φωνής σου. Μην συμφωνείς με ό,τι λέει. Για να μην έχεις την… τύχη (δεν τη λες) του Ηλία

Υ.Γ.: Προσωπικά θέλω να σε δω προπονητή της χρονιάς κι όχι υπάλληλο του μήνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…